Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі в Буковель

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковель. Фото: bukovel.com.

Зимовий відпочинок у Карпатах асоціюється в першу чергу із гірськолижним курортом Буковель. Нові види спорту, неординарні розваги, екстримальні атракції і естетична насолода від Карпат — усе це можна отримати лише за одну поїздку. 

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

VG Львів дізнався, що цікавого пропонують гостям на гірськолижному куроті Буковель взимку 2020-2021 та у скільки це обійдеться.

Ексклюзивні розваги у Карпатах 

Історія гірськолижного курорту Буковель розпочалася у 2000 році, та офіційно його відкрили у 2004 році. Хоча його й називають найдорожчим курортом в Україні, втім щороку Буковель відвідує понад 2 мільйони туристів. Його обожнюють за високий рівень сервісу та ексклюзивні розваги, яких немає більше ніде в країні. Bike zip над озером Молодості, прогулянки на собачих упряжках, найдовший тролей в Україні та найбільша гойдалка «Маятник». Буковель має чим здивувати. 

Зимовий сезон 2020-2021 у Буковелі стартував 4 грудня.  Відео з вебкамер можна переглянути за посиланням.

Сноупарк

Великий сноупарк на гірськолижному курорті Буковель — ідеальне місце, як для початківців, так і для лижників і сноубордистів з досвідом. Це територія, де облаштували фігури для катання на сноубордах і лижах. Не варто боятися, якщо ви ніколи цим не займалися. Тут все підлаштовано як для початківців, так і для професіоналів. Інструктори показують майстер-класи з джиббінгу.

У вівторок — технічний день, тому сноупарк зачинений.

Оглядовий витяг

Сидячий витяг просто створений для пасивного відпочинку з естетичною нсолодою. Після важкого дня катання на гірках, витяг – це саме те, що потрібно, аби забути про втому. Вивіз на гору з 09:00 до 17:00, спуск з гори до 17:30

Зимовий VODA club

Зона релаксу на Буковелі це VODA club, який узимку працює як SPA. Тут туристи розслаблюють м'язи після спусків схилами.

У басейнах і джакузі під відкритим небом температуру води підігрівають від 32 градусів тепла. Можна вибрати між двома саунами, де середземноморська буде слабшою, ніж фінська, у якої температура 80-110 градусів. Окрім цього, є римська парна і соляна печера.

У SPA відвідувачам пропонують 10 видів масажу (класичний і стоун-масаж) та пілінги (кавовий та морською сіллю).

Для людей, які ніколи не втомлюються і активно слідкують за своїм тілом, у Буковелі облаштували спортзал.

Санна траса

Траса для санчат розташована на трасі 14 В, біля витягу №14. Хто не мріє поринути в дитинство і погонити на них? Приємний бонус це те, що санки входять у вартість абонемента. А ще приємніше, що обмежень за віком немає. Діти до 6 років можуть кататись на одних санчатах із батьками, а доросліші - можуть самі.

Графік роботи: 16:30 - 19:30 та з 21:00 до 00:00.

Родельбан "Speed Fun"

Санна траса німецької фірми "Віганд", якій неважлива погода. Найкраще в цих санях, це можливість самостійно керувати швидкістю. Вони вміщують одного або двох пасажирів. Атракціон нагадує своїми віражами, поворотами та стрибками американські гірки. Довжина траси атракціону — 1500 метрів.

Буковельські гірки

Для любителів екстриму облаштували зіплайн, підвішаний на канатах між деревами, з підйомами, спусками і крутими віражами. Вікового обмеження для цієї атракції немає. Загальна довжина "Roller Coaster zipline" становить понад 500 метрів. на висоті до 15 метрів. 

Найдовший тролей в Україні

Політ триває 100 секунд з перепадом висоти більш ніж 190 метрів. Від вершини гори Буковель до центру курорту 1130 метрів — це і є довжина тролею. Здається, що це зовсім не страшно. Але варто тільки ступити крок і ви захочете ще і ще.

Діти та дорослі різного віку можуть насолоджуватися захоплюючим катанням на сноутюбі. Для катання на сноутюбі не потрібно особливих навичок чи фізичної підготовки.

Сноутюбінг

Пам’ятаєш, як спускався з гірки разом із друзями на пакетах і клейонках? Ось маєш можливість повторити свої подвиги на крутіших спусках і покращеному «транспорті». Емоції можна не стримувати. Дітям також дозволено кататися на сноутюбах.

Bike zip

Любителям велосипедів присвячений Bike zip. Так на роверах велосипедисти точно не каталися. На залізному коні можна проїхатися по канатній дорозі, протягненій через озеро Молодості та з панорамним виглядом на Карпати. Загальна довжина одного проїзду 560 метрів.

Прогулянки на собачих упряжках

Сибірські хаскі в упряжках катають зимовими лісовими стежками Карпат. Ви самостійно в ролі каюра (погонича собак) можете прокатитися на визначену відстань із контрольними точками на вибраному шляху.

Ковзанка

Без ковзанів зима вважається марною. Це особлива атмосфера, яка нагадує про різдвяні свята і зимову магію. Це завжди ідеальне місце для романтичного побачення або веселого катання з друзями. Для новачків на ковзанці є спеціальні помічники у вигляді тваринок, які допомагають не впасти і навчитися їздити.

Роуп-джампінг

Найвища танція роуп-джампінгу в Україні зачекалася, поки ви наважитеся на стрибок. Висота вежі 28 метрів. Ідеальна для любителів гострих відчуттів і найкращий спосіб подолати страх висоти. Вивільнити голову від негативу і непотрібних думок завжди допомагає екстрим та адреналін.

Картинг-центр

Любителям Формули1 і суперництва присвячений наступний вид розваг. Картинг — це драйвова траса, потужні динамічні карти та швидкість, яку контролюєш сам. Траса завдовжки понад 500 метрів, середня ширина – 6 метрів, а час круга – близько 42 секунди. Ідеальна можливість відчути себе Шумахером чи Гамільтоном.

Гойдалка «Маятник»

Найбільша в Україні гойдалка «Маятник» — це швидкісний політ з висоти дев’ятиповерхового будинку над озером Молодості. Найціавішк у цій атракції, це можливість стрибнути удвох одночасно. Така пригода дає можливість зблизитися, або здивувати кохану несподіваним сюрпризом-подарунком. Можна навіть освідчитися, якщо боїтеся почути у відповідь «ні». На такій висоті вона точно не відмовить.

Вартість проживання

Майже всі готелі й котеджі у Буковелі знаходяться поряд із витягами, що дуже зручно. Багато номерів можна забронювати зі знижкою (іноді навіть 50%!), якщо зробити це заздалегідь. Ціни на житло стартують від 840 гривень за одну ніч. Чим ближче готель до витяга, чим більшу кількість послуг пропонує, тим вища ціна. У таких ціна номера для двох стартує від 1200 гривень за добу. Номер зі сніданком – від 1400 гривень. Зі сніданком і вечерею – від 2600 гривень.

Туристи, які хочуть зекономити, орендують кімнати у вілліх у Микуличині, Татарові, Ворохті або в Яремче. Там можна знайти дешевші варіанти (від 600 гривень – зі зручностями у номері та спільною кухнеб), втім до курорту доведеться трохи проїхатись. Так, від Яремче, наприклад, до Буковеля відстань 30 кілометрів, а від Татарова чи Ворохти – 15 кілометрів.

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі до Славського

Гід зимовими Карпатами: їдемо на лижі на Буковицю

Последние новости