Найбільший європейський лоукостер Ryanair веде перемовини зі Львовом

фото corporate.ryanair.com

Найбільший європейський лоукостер Ryanair придивляється до українського ринку авіаперевезень, зокрема, вже ведуться переговори зі Львовом.

Про це заявив комерційний директор авіакомпанії Девід О'Брайен в інтерв'ю Forbes-Україна.

"Ми ведемо діалог з людьми зі Львова, але не думаю, що ми будемо обговорювати польоти до Одеси. Україна зараз може розглядатися тільки як додаток до наших основних ринків. Такими зараз для авіакомпанії Ryanair є Італія, Іспанія, Велика Британія, Ірландія, Німеччина, де багато затребуваних напрямків значно ближче, ніж Україна", - сказав О'Брайен.

За його словами, в Україні є попит на польоти в багато країн, але найбільше це польоти на Схід, а також Північ, куди Ryanair не має права літати юридично, і навіть фізично не має можливості виконувати ці польоти.

О'Брайен відзначив, що Україна потенційно має великі перспективи для зростання пасажиропотоку, але треба вирішити питання з аеропортами, можливо, передати їх різним приватним інвесторам в концесію, але не за гроші, а під конкретні зобов'язання щодо збільшення пасажиропотоку.

Також, за словами О'Брайена, необхідно скласти план, наприклад, на 30 років, в якому прописати, скільки керуюча компанія повинна залучити пасажирів, і в який термін, і обов'язково слід регулярно перевіряти, чи виконує вона свої зобов'язання.

"Що стосується решти – важливо, щоб відкрите небо насправді існувало не тільки у Львові та Одесі, але і в Києві. А не тільки в двох протилежних кінцях країни. Метою відкритого неба повинен бути зростання кількості пасажирів в аеропортах. Головне для України – не повторювати помилки інших країн: можна продавати аеропорти монополістам. Це стане катастрофою, подивіться на Словенію, Грузію, Грецію", - підкреслив він.

Львів у новинах:

Європарламент знову відклав безвізовий режим для України

Концертні та спортивні зали, магазини і кав'ярні: у Львові побудують незвичний комплекс

Львів’янину на замітку: штрафи за кермування напідпитку будуть збільшені

Последние новости