Львів’янину на замітку: штрафи за кермування напідпитку будуть збільшені

Новина - Події - Львів’янину на замітку: штрафи за кермування напідпитку будуть збільшені

Новина - Події - Львів’янину на замітку: штрафи за кермування напідпитку будуть збільшені

Події
13 травня 2016 10:02

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності схвалив законопроект №4373 щодо збільшення відповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

"Мета цього проекту значно збільшити відповідальність тих водіїв, які керують транспортним засобом в стані сп’яніння. Ми пропонуємо посилити покарання і унеможливити двояке тлумачення. А саме, що конкретно робити поліцейському з тим, хто вжив понад 2 проміле алкоголю", – прокоментував ініціатор законопроекту Андрій Тетерук.

Він також розповів, яким чином пропонується підвищити штрафи.

"Пропонується зробити в першому випадку 600 неоподатковуваних мінімумів і позбавлення прав на один рік, якщо протягом 2 років він (водій – ред.) потрапляє в подібну ситуацію – застосувати штраф у розмірі 1200 мінімумів і позбавлення прав на 3 роки, а на наступний раз вже 2400 і 10 років", – пояснив нардеп. Комітет рекомендував Раді прийняти проект закону за основу і в цілому.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, за перебування за кермом автомобіля в нетверезому стані – штраф від 3,4 тис. грн. Якщо ж п’яний водій попадається вдруге, то позбавляють водійських прав на термін від одного до двох років.

За 2015 рік в Україні задокументували 93 000 фактів керування автомобілями в нетверезому стані. Тобто, кожен день таких випадків фіксують близько 250. І це тільки ті, кого "зловили" правоохоронці.

Хатія Деканоїдзе запевняє, що навіть після збільшення українські штрафи залишаться одними з найнижчих в світі. Так, у Великобританії штраф за водіння в нетверезому становить 7,2 тисячі євро, а це майже 210 тис. грн. В Іспанії та Фінляндії за нетверезе водіння можуть позбавити волі на термін від двох до чотирьох років. А в Китаї можуть навіть засудити до смертної кари.

Джерело: tvoemisto.tv.

Львів у новинах:

У Львові готуються відзначити День кельнера

У Львові відкривається сезон сніданкових ярмарків

Де у Львові збираються обладнати безкоштовний Wi-Fi: локації

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах