Фотофакт: у Львові зрізають дерева через встановлення пам'ятника

У Львові зрізають дерева для встановлення пам’ятника до 100-річчя ЗУНР. Фото умовне

У Львові на розі вулиць Листопадового Чину та Огієнка зрізають дерева для встановлення пам’ятника до 100-річчя ЗУНР. Про це Ірина Юзик на своїй сторінці у Facebook.

За словами керівника департаменту містобудування Львівської міської ради Сергія Коровайника, попередньо ЛОДА звернулась до міської влади щодо обстеження зелених насаджень на території будівництва майбутнього пам’ятника, повідомляє . 

"У п’ятницю комісія обстежила цю територію і видала акт, згідно з яким під час робіт мають право видалити ряд дерев, які потрапляють у зону забудови. За висновком екокомісії, там можна зрізати 7 дерев та 15 кущів, однак чи будуть зрізати їх всі – вирішуватимуть на місці", – зазначив Сергій Коровайник.

Наразі невідомо чи висаджуватимуть на місці зрубаних нові зелені насадження.

Нагадаємо, на вулиці Городоцькій, 40 буде встановлено скульптурну композицію, яка складається з лева, фігуру якого запозичено з герба Західноукраїнської Народної Республіки, та блоків дикого каменю з виноградною лозою, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР, зародилася вільна українська держава.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Прикрась свій Інстаграм: Львовом їздитимуть танки

Зроби селфі: львівські вулиці патрулюватимуть вояки Української галицької армії

Як це було: у Львові вшанували річницю ЗУНР

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости