Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева"

У Львові встановлять пам’ятник до 100-річчя ЗУНР.

У Львові встановлять пам’ятник до 100-річчя ЗУНР.

Події
31 серпня 2018 10:57

У Львові встановлять пам’ятник до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки. На вулиці Городоцькій, 40 буде встановлено скульптурну композицію, яка складається з лева, фігуру якого запозичено з герба Західноукраїнської Народної Республіки, та блоків дикого каменю з виноградною лозою, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР, зародилася вільна українська держава. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева" фото

Для реалізації проекту зі встановлення скульптурної композиції до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки з міського бюджету буде виділено 3,5 мільйони гривень: 2 мільйони — на виготовлення бронзової скульптурної композиції, 1,5 мільйони — на реконструкцію площі на вулиці Городоцькій.

Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева" фото 1

Підготовчі ремонтні роботи на площі, де має бути встановлена скульптурна композиція, вже розпочалися. Територія обгороджена, встановлено певні додаткові допоміжні засоби для зберігання матеріалів.

Найближчими днями буде запущено процес виготовлення скульптури. Є два етапи виготовлення — спочатку переможець виготовляє гіпсовий макет, після чого передає його організації, яку залучає як субпідрядну організацію, яка виливає скульптуру з бронзи.

Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева" фото 2

 У день святкування, 1 листопада, Львівська міська рада планує відкрити оновлену реконструйовану площу із встановленою скульптурною композицією.

Нагадаємо, вулицями Львова пройдуть потрулі у формі Української галицької армії. З 28 по 30 жовтня з нагоди 100-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки вулицями міста упродовж дня проходитимуть патрулі-реконструктори у формі вояків Української галицької армії.

Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева" фото 3

ДИВИСЬ ЩЕ:

Приходь з Рексом: у Львові пройде марш за права тварин

Фотофакт: Львовом пройшла смолоскипна хода

Як це було: у Львові вшанували річницю ЗУНР

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах