Отримай відповідь: скількох невакцинованих людей заражає один хворий на кір

Скількох невакцинованих людей заражає один хворий на кір.

Управління охорони здоров'я наголосило на важливості вакцинування дітей шкільного віку від кору і закликало львів'ян звернутись у кабінети щеплень, які для зручності працюють у Львові, навіть, у суботу. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як розповів начальник управління охорони здоров'я Львівської міськради Володимир Зуб, ліків від кору не існує.

"Кір — це висококонтагіозне, тобто високозаразне захворювання. Всесвітня організація охорони здоров'я говорить, що статистика свідчить, якщо одна людина захворіла на грип, то вона заражає 4-5 осіб довкола, а якщо одна людина захворіла на кір, то вона заражає 16-18 осіб невакцинованих, які знаходяться поруч. І ці 16-18 осіб своєю чергою несуть небезпеку зараження ще 16-18 невакцинованим кожен", — розповів Зуб.

За його словами, важливо знати і розуміти, що в цього захворювання період заразності триває аж вісім днів. І ця заразність є чотири дні з моменту висипки, коли вже чітко зрозуміло, що це є кір, і проводяться заходи ізолювання. Але також ця заразність є чотири дні до висипки, коли є тільки катаральні симптоми — закладеність носа, підвищена температура тощо, що зазвичай трактується як ГРВІ.

"В цьому небезпека цього захворювання — висока заразність і легка передача до людей, які не вакциновані", — додав Зуб.

Нагадаємо, на початку року у Львові п'ятеро немовлят захворіли на кір через кілька днів після народження. Хвороба передалась дітям від хворих мам. Немовлят госпіталізували з ускладненням — пневмонією, яке провокує кір. Де заразилися жінки — невідомо. Через кір у місті заборонили партнерські пологи та вільне відвідування вагітних і породіль. З 18 лютого до 10 березня у Львові будуть вакцинувати школярів від кору за попередньої згоди батьків.

Додамо, що 15 січня від ускладнень кору померла 36-річна львів’янка. Серед дорослих це перший летальний випадок на Львівщині спровокований кором. Через величезну кількість хворих на кір лікарні у Львові переповнені.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Вийшла з коми: як почувається 16-річна дівчина з коровим енцефалітом

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Що сталося: у Львові заборонили партнерські пологи

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости