У Мінздоров’я розповіли про користь ягід і про те, як вони впливають на наш організм. Як очільниця МОЗ Уляна Супрун, шовковиця — це не просто модний суперфуд, а вишні — хороше снодійне.
За її словами, шовковиця багата на розчинну і нерозчинну клітковину і менш калорійна, ніж яблучний сік чи молоко. А вишні та черешні розглядають як продукти, що мають певні лікарські властивості і призначені для регулярного вжитку.
Чорна і червона шовковиця потрібна для здоров’я судин та захисту наших власних молекул від пошкодження вільними радикалами. За складом шовковиця нагадує червоне вино, і каву. Вона нормалізує ліпідний профіль крові та зменшує ймовірність атеросклерозу. Щоб відчути результат, слід принаймні 6 тижнів їсти по 45 грамів шовковиці.
У Мінздоров’я розповіли про користь ягід і про те, як вони впливають на наш організм
Шовковиця захищає нейрони від ішемічного стресу і має певну протипухлинну дію. Водночас, це жодним чином не робить шовковицю ліками, тим більше від раку. У шовковиці багато заліза та калію і вітамінів С, К та Е. Ягоди шовковиці можна сушити, як родзинки, або заморожувати.
Уляна Супрун зазначила, що вишні та черешні запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, і ці кісточкові радять їсти всім дітям. Вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром. Вони покращують стан людей із остеоартритом, зменшують оксидативний стрес і запалення, знижують тиск і сприяють відновленню м’язів.
Вишні та черешні варто їсти проти ночі, бо они покращують сон.
Зокрема, очільниця МОЗ наголосила, що краще сушити чи заморожувати всі фрукти і овочі. Адже варення чи наливки — не найкращий спосіб переробки ягід та фруктів.
ДИВИСЬ ЩЕ:
По яблучку щодня: Супрун розповіла про користь червонобоких
Менше плюшок, більше води і руху: у МОЗ розповіли, як зберегти здоров'я
Щойно з дерева чи в таблетках: у МОЗ розповіли, як правильно вживати вітаміни
Читайте всі новини на нашій сторінці в та в
Підписуйтеся на нас в