Хворіє сім районів: на Львівщині перевищено епідпоріг захворюваності на грип і ГРВІ

На Львівщині перевищено епідпоріг захворюваності на грип і ГРВІ

За тиждень із 27 січня по 2 лютого на Львівщині на грип та вірусні інфекції захворіли 12660 людей, що на 3216 випадків більше, аніж попереднього тижня. Про це VG Львів повідомили у лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я у Львівській області.

Показник захворюваності становить 505,7 при епідемічному порозі 439,6 (ріст – на 15%). Перевищення епідемічного порогу є у Бродівському, Буському, Золочівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Пустомитівському, Стрийському та Яворівському районах, а також у Стрию, Самборі і Бориславі.

Більшість хворих (58,8%) – діти віком до 17 років. За тиждень рівень захворюваності серед діток зріс на 29%. Понад 140 шкіл області тимчасово призупинили навчання через захворюваність на грип та ГРВІ.

У стаціонари Львівщини за минулий тиждень госпіталізували 433 людини, з яких 309 – діти.

У Львові епідпоріг захворюваності не перевищено. Минулого тижня у місті захворіли 3433 людини, що на 834 випадки більше, аніж попереднього тижня. Серед захворілих 49,9% – діти. Станом на 4 лютого на карантин закрили 17 львівських шкіл.

З початку епідсезону у Лабораторному центрі МОЗ у Львівській області провели 148 аналізів на грип і підтвердили 19 випадків захворювання на віруси грипу типу А (H1N1 pm09 – 17 випадків, Н3N2 – 1 випадок). Також підтверджено один випадок захворювання на вірус грипу типу В. Окрім того, виявлено збудники ГРВІ: риновіруси, бокавіруси, аденовіруси, коронавіруси, метапневмовіруси. 

Нагадаємо, 27 січня у Львові з підозрою на коронавірус госпіталізували студента, який з кашлем і нежиттю повернувся напередодні з Китаю. За інформацією Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, станом на 28 січня у пацієнта спостерігався незначний риніт. Згодом, у лікарню потрапив 40-річний чоловік, який перервав туристичну мандрівку на острів Хайнянь і повернувся до Львова.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости