Підозрюють коронавірус: 40-річного львів'янина після повернення з Китаю ізолювали у спецбоксі

Двоє львів’ян, які прибули з Китаю, потрапили в лікарню

Двоє львів’ян, які прибули з Китаю, потрапили в лікарню

Події
31 сiчня 2020 15:07

У Львівську обласну інфекційну лікарню потрапили двоє львів’ян, які прибули з Китаю із симптомами респіраторних захворювань. Хворі перебувають у спеціальних боксах з окремими входами.  

19-річний студент прилетів з Китаю до Варшави, звідки вже їхав до Львова автобусом. Його ушпиталили з кашлем і нежиттю. За кілька днів оприлюднили результат проведеного експрес-аналізу на грипт, та розповіли як почувається хворий. Інший 40-річний чоловік поїхав до Китаю у туристичну мандрівку, на острів Хайнянь, яку перервав і повернувся до Львова.

"У пацієнтів, які повернулися з Китаю, виявлені легкі катаральні симптоми. Вони повернулися не з визначених зоною епідеміологічної небезпеки провінцій і були госпіталізовані в інфекційну лікарню. Їм провели експрес-тести на грип. Вони негативні. Інші проби і аналізи відібрані і надіслані до Центру громадського здоров’я МОЗ України. Стан здоров’я цих пацієнтів сьогодні – близький до задовільного, у них спостерігаються легкі катаральні симптоми", – розповів zaxid.net виконувач обов'язків директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

За його словами, всіх мешканців Львівщини, які прибуватимуть з Китаю із симптомами респіраторних захворювань, будуть госпіталізовувати в Львівську обласну інфекційну лікарню, у спеціальні бокси, які мають окремі входи, відповідну витяжку і до яких має доступ обмежене коло осіб. Медперсонал, який надає таким хворим допомогу, має індивідуальні засоби захисту.

Коли з'явиться підозра на китайський коронавірус nCoV, аналізи надсилають у Центр громадського здоров’я МОЗ України, а звідти деякі аналізи скеровують у референс-лабораторії, бо новий тип коронавірусу вимагає більш детального дослідження. За потреби кількість місць у лікарнях можна збільшити, щоб приймати пацієнтів.

Результати аналізів львів'ян, які зараз перебувають у лікарні, оприлюднять наприкінці наступного тижня. Наразі  в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус.

Зазначимо, у Китаї кількість жертв коронавірусу nCOV вже сягла 213 людей. Вакцини від нього поки що немає. Співробітники лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я заявили, що, аби убезпечити співвітчизників від смертельного вірусу 2019-nCoV, зустрічатимуть усі літаки з Китаю. 

Чого чекати українцям від коронавіруса, чи безпечно забирати посилки з Китаю і як захиститися.  

Останні новини про коронавірус читайте у спецтемі.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах