Суворо 18+: львів'ян закликали не брати дітей на вибори

Львів'ян закликали не брати дітей на вибори. Фото: i.lb.ua

На цьогорічні виборчі дільниці батьків закликають не брати з собою дітей. Крім того, просять мати з собою власну ручку для голосування. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Відповідні рекомендації прописані в урядовому Порядку протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину через поширення на території України коронавірус.

Як пояснила Tvoemisto.tv громадська омбудсменка з захисту виборчих прав мережі «Опора» у Львівській області Ярина Гаєцька-Колотило, раніше все було навпаки: на дільницях під час голосування просили користуватися наявною канцелярією, щоб уникнути фальсифікації бюлетенів або, наприклад, використання чорнил, що зникають. 

Потоки виборців на вхід та на вихід повинні бути розділені. Також у приміщенні рекомендують одночасне перебування не більше трьох виборців на один стіл для видачі бюлетенів.

Нагадаємо, вже цієї неділі, 25 жовтня, в Україні відбудуться місцеві вибори за новим адміністративно-територіальним устроєм. Хто балотується у Львівську міську раду читайте за посиланням.

Мерські гонки у Львові 2020: досьє на кандидатів

Последние новости