Місцеві вибори у Львові: хто балотується у міськраду

Місцеві вибори у Львові 2020: хто балотується у міськраду. Фото: unsplash.com.

Місцеві вибори у Львові 2020: хто балотується у міськраду. Фото: unsplash.com.

Люди міста
23 жовтня 2020 13:39

У виборах Львівської міської ради у 2020 візьмуть участь 19 партій. Саме стільки зареєстрував Львівський міський тервиборчком. VG Львів зібрав списки всіх партій, які братимуть участь у виборах Львівської міськради 25 жовтня.

У Львові на вибори 2020 зареєстровано списки: "Українського демократичного альянсу за реформи (УДАР) Віталія Кличка", "Громадянської позиції", "Духовної України", "Ідеї нації", "Конгресу українських націоналістів", "Нашого краю", Української республіканської партії, "Голосу", "Європейської солідарності", "Об'єднання "Самопоміч", "Варти", "Всеукраїнського об'єднання "Свобода", "Сили і честі", Української Галицької партії, "Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", "Народного Руху", "За майбутнє", "Опозиційної платформи - За життя" і "Слуги народу".

"Батьківщина" подала партійний список із 64 претендентів, який очолює заступник голови обласної організації партії, колишній депутат Львівської міськради від неї Наталія Тимчій.

Від партії "Варта" зареєстровано 64 кандидати в депутати, очолює список голова фракції "Народний контроль" у міськраді Валерій Веремчук.

"Голос" висунув 56 кандидатів, а на чолі списку зареєстровано Андрія Курочку - заступника керівника відділу розвитку релігійної організації "Український католицький університет УГКЦ".

"Громадянська позиція" зареєструвала на вибори 43 кандидати, перший з них - голова координаційної ради партії, депутат Львівської облради від неї, ексдепутат двох скликань міськради Володимир Гірняк, який у 2019 балотувався до парламенту у мажоритарному окрузі № 120 Львівської області, але став третім з результатом 17,86% голосів. Також Гірняк неодноразово балотувався на посаду мера Львова, але в 2020 році вирішив не брати участь.

"Духовна Україна" подала список з 53 кандидатів, очолює його власник Галицького ринку у Львові, ексдепутат міськради від "України Соборної" Юрій Путас.

Від партії "За майбутнє" балотуються 63 кандидати, на чолі - кандидат в мери від цієї партії, депута фракції УКРОП нинішнього скликання Львівської міськради, експомічник депутата Ради Тараса Батенка Ігор Телішевський.

У список партії "Ідея нації" включено 39 кандидатів, на чолі - кандидат в мери Львова, голова та активіст однойменної громадської організації Остап Стахів.

"Євросолідарність" веде на вибори 64 кандидати, а очолює партійний список Петро Адамик - нинішній голова фракції "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Львівській міськраді, заступник директора фірми ресторанних послуг "Британський дім", президент "Федерації регбі Львівщини".

Партія "Конгрес українських націоналістів" зареєструвала 33 кандидати, перший з них - адвокат, ексдепутат Львівської міськради від "Нашої України" Іван Василишин.

"Народний Рух" йде на вибори з 64 кандидатами, очолює список перший заступник голови Львівської облради Богдан Гагалюк.

"Наш край" включив до виборчого списку 31 кандидата до міськради, перший номер - тимчасово безробітна Ірина Гаврилів, яка раніше працювала заступником начальника адміністративного відділу фірми з оренди майна "АЙПІЄ-Л" львівського ринку "Південний".

"Опозиційна платформа - За життя" склала список з 31 кандидата, на чолі якого - адвокат, колишній помічник депутата Ради Сергія Ларіна Михайло Герман.

"Самопоміч" зареєструвала 50 кандидатів, на чолі - незмінний з 2006 року мер Львова, який балотується на цю посаду вчетверте, - Андрій Садовий.

"Свобода" склала список партії з 64 кандидатів, на чолі - кандидат в мери, голова секретаріату однойменної партії, колишній заступник голови Верховної Ради (2012-2014) Руслан Кошулинський.

"Сила і честь" взяла до партсписку 64 кандидати, а очолив його директор девелоперської компанії "Моя країна" Володимир Пекар.

"Слуга народу" включила до свого списку 64 кандидати, а його перший номер - кандидат у мери Львова Тарас Кльофа (позафракційний депутат міськради, який пройшов до неї від "Самопомочі", начальник медчастини військово-медичного клінічного центру Західного регіону, лікар-уролог, заслужений лікар України), який на парламентських виборах 2019 балотувався в депутати на окрузі № 118 у Львові від "Самопомочі", але отримав лише четвертий результат - 9,2%.

УДАР веде на вибори 32 кандидати, перша в списку - кандидат в мери міста, професор кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету "Львівська політехніка", ексдепутат Львівської облради від цієї партії та ексдепутат парламенту від БПП Оксана Юринець, яка в 2019 році програла вибори до Ради в окрузі № 117 у Львові з різницею всього 1 тис. голосів (нинішньому кандидату в мери Львова від "Голосу" Ярославу Рущишину), а в 2015 на виборах мера міста стала п'ятою з результатом 4,4%.

Українська Галицька партія склала список з 61 кандидата, перша з яких - кандидат в мери, депутат Львівської міськради від однойменної фракції, керівник проєкту розвитку громад громадської організації "Українська галицька асамблея" Юлія Гвоздович.

Українська республіканська партія зареєструвала на вибори 31 кандидата в депутати, перший номер у списку - голова правління громадської організації "Союз учасників війни з російським окупантом "Форпост" Роман Семчишин.

Раніше VG Львів зібрав імена й досьє тих людей, які подали документи на реєстрацію у кандидати на посаду голови Львівської ОТГ. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах