Масове отруєння на Львівщині: ресторанам заборонили готувати деякі страви і солодощі

Ресторанам Львівщини заборонили влітку готувати страви, які швидко псуються. Фото: pinterest.com

Після масового отруєння в селищі міського типу Куликів ресторанам заборонили влітку готувати страви, які швидко псуються. Читайте новини Львова на VG Львів.

Як повідомили у Львівській облдержадміністрації, керівникам ресторанів заборонили готувати влітку страви, що швидко псуються під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуації.

Комісія віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуацію об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв. Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всі закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.

Нагадаємо, 4 липня у ресторані неподалік Львова зафіксували масове отруєння гостей. До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували сімох людей. Згодом кількість отруєних гостей у ресторані "Панський книш" зросла до сімнадцяти осіб. У відвідувачів ресторану виявили сальмонелу.

Последние новости