Масове отруєння у ресторані біля Львова: кількість хворих зросла

Масове отруєння у ресторані біля Львова: кількість хворих зросла. Фото: unsplash.com (умовне)

Масове отруєння у ресторані біля Львова: кількість хворих зросла. Фото: unsplash.com (умовне)

Події
07 липня 2021 13:40

Кількість отруєних гостей у ресторані "Панський книш" у селищі міського типу Куликів Львівської області зросла до сімнадцяти осіб. Це люди з різних компаній, які обідали, або вечеряли у злощасному ресторані у неділю, 4 липня. 

Як повідомили у департаменті цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації, одинадцятьох дорослих та шістьох дітей госпіталізували зі скаргами на підвищення температури тіла, блювоту, біль у животі, пронос. Двоє осіб звернулися до медиків 5 липня, інші – 6 липня. Усі вони 4 липня харчувалися в ресторані "Панський Книш" у Куликові.

Кількість отруєних гостей у ресторані "Панський книш" у селищі міського типу Куликів Львівської області зросла до сімнадцяти осіб.Кількість отруєних гостей у ресторані "Панський книш" у селищі міського типу Куликів Львівської області зросла до сімнадцяти осіб.

«Пацієнти поступали у стані середньої важкості, деякі в стані наближеному до важкого. Зараз стан пацієнтів середньої важкості з позитивною динамікою на фоні проведеного лікування. За 2-3 дні ми маємо отримати результати бактеріологічного дослідження, якщо хоча б у 2-3 пацієнтів буде визначено спільний патогенний збудник, то зможемо говорити про причину отруєння», – розповів Zaxid.net pавідувач відділення №7 Львівської інфекційної лікарні Володимир Кальчук.

У ще одному відділенні лікарні перебуває десять осіб, які також 4 липня святкували у ресторані «Панський книш». Це члени трьох сімей. Дорослі, троє жінок та чоловік, а також шестеро дітей: двоє віком 8 років, а також 3, 4, 6 та 7 років, поступили до лікарні у стані середнього ступеня важкості у вівторок, 6 липня, у проміжку з 20 до 23 години.

У ресторан виїхала група фахівців управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області і районного відділення обласного центру контролю та профілактики хвороб для перевірки і встановлення причини отруєння. Готових страв не було, тож працівники відібрали для перевірки змиви, воду і сировину (м’ясо, рибу і овочі). Всього взято сім проб. Буде проведено перевірку персоналу. Готується припис на закриття ресторану .

У ресторані «Панський книш» відмовилися коментувати ситуацію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах