Лондонський королівський балет: Лебедине озеро

Афіша - Клубне кіно - Лондонський королівський балет: Лебедине озеро

Афіша - Клубне кіно - Лондонський королівський балет: Лебедине озеро

"Лебедине озеро" — це перший балет Чайковського. З огляду на його нинішній статус, складно уявити, що прем'єра балету в 1877 році була вкрай невдалою. Завдяки твору Маріуса Петіпа та Льва Іванова, написаному в 1895 році, "Лебедине озеро" долучилося до популярної культури. Цим успіхом постановка завдячує не тільки музиці Чайковського, а й хореографічному контрасту між насиченими сценами в королівському палаці та ліричними — на березі озера.

Починаючи з 1934 року, "Лебедине озеро" займає особливе місце в репертуарі Королівського балету. У цьому сезоні Королівський балет створює нову постановку з хореографією запрошеного постановника Ліама Скарлетта. Залишившись вірним тексту Петіпа та Іванова, він переосмислює постановку цього класичного балету в співпраці з дизайнером Джоном Макфарленом.

Під час полювання принц Зіґфрид натрапляє на зграю лебедів. Коли один з лебедів перетворюється на красуню Одетту, він уже не в змозі відвести погляд. Але на ній лежить закляття: вона лише вночі обертається людиною.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах