Концерт пам’яті Йозефа Рота

Афіша - Концерти - Концерт пам’яті Йозефа Рота

Афіша - Концерти - Концерт пам’яті Йозефа Рота

В рамках фестивалю LvivMozArt, який триватиме з 3 до 11 серпня, відбудеться історична подія. Його тема "музика і література". А ключова постать цього разу німецькомовний публіцист та письменник Йозеф Рот, який народився у Бродах.

Саме у Бродах 4 серпня біля руїн Бродівськоі? Синагоги вшанують постать Йозефа Рота – одного із найвагоміших німецькомовних авторів ХХ сторіччя, чия драматична доля поєднала украі?нську, австріи?ську та євреи?ську історіі? і стала символом нерозривних зв’язків Украі?ни з Європою. 

У концерті прийматимуть участь львівські виконавці та світові зірки.

Зокрема, на сцену вийде південноафриканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез. Диригуватиме Оксана Линів.

В програмі концерту прозвучить твір сучасної української композиторки Богдани Фроляк "Kyrie eleison" та відбудеться прем’єра твору Абраама Броди (скрипка-перформанс, США), створеного спеціально на замовлення фестивалю. Кульмінацією дійства  стане виконання масштабної 3-ї симфонії "Kaddish" видатного американського композитора, диригента та гуманіста Леонарда Бернстайна, сина єврейських емігрантів, які походили з-під українського міста Рівне. 3-тя Симфонія Бернстайна написана з використанням канонічним текстів стародавніх єврейських молитов. Вона є реакцією митця на події Голокосту та присвячена пам’яті Дж.Кеннеді, який трагічно загинув за декілька тижнів до прем’єри твору.  Цей твір став світовим символом долі єврейського народу та одкровенним посланням майбутнім поколінням — "Ніколи знову!".

Разом з великим резонансом в українському суспільстві, грандіозним концертом вже цікавляться міжнародні медіа – канали ORF та DeutscheWelle.  

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах