Фестиваль медіамистецтв [First Bite]

Афіша - Фестивалі - Фестиваль медіамистецтв [First Bite]

Афіша - Фестивалі - Фестиваль медіамистецтв [First Bite]

6–7 червня у Львові пройде фестиваль медіамистецтв [FirstBite] від нової медіаплатформи М3.

Протягом двох днів заходи відбуватимуться на 5 різних локаціях – Перша Львівська Медіатека, галерея "Щось Цікаве", простір "Fredra.61". 

В програмі заходів інсталяції, перформанси, відео-арт, фотовиставки від 15 українських та європейських медіа художників. Події будуть супроводжуватися показами короткометражного кіно з Франції, Іспанії, США, Туреччини, Арабських Еміратів, України та інших.

Куратор Відкритого архіву українського медіа арту Яніна Пруденко пояснює: "медіамистецтво – досить нова форма сучасного мистецтва для України, що починає зароджуватися на межі кінця 1980-х – початку 1990-х. До сьогодні цей вид мистецтва розвивається досить кволо, оскільки ми не є країною, де розвиваються нові технології, а галереї, музеї та приватні колекціонери до цього часу дуже неохоче йдуть на контакт з медіа артом. Фестивалі, присвячені медіамистецтву – це важлива рушійна сила, що популяризує цю нову форму мистецтва та дозволяє зібратися хай на короткий час на одному майданчику теоретикам та практикам медіа арту з усієї України".

Фестиваль медіамистецтв [First Bite] – це відповідь на запитання про медіамистецтво як таке, його створення та авторів. Це спосіб інтегрувати цей вид мистецтва у суспільство так, як у свій час інтегрувалася сучасна музика та кіно.

Під час фестивалю організатори відходять від теми війни, минулорічних подій та всього, що сьогодні можна почути по телевізору і прочитати у стрічках соціальних медіа. Одночасно акцентують увагу на інших речах: на питаннях руху, кольору, звуку тощо. Вони не шукаєють відповідей на ці запитання, а радше провокують дискусію, до якої запрошують долучитися всіх бажаючих.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Фестивалі
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах