Обнови інстаграм: небанальні локації для зимової фотосесії у Львівській області.
Обнови інстаграм: небанальні локації для зимової фотосесії у Львівській області
Дозвілля та їжа
04 грудня 2023 10:43
Обнови інстаграм: небанальні локації для зимової фотосесії у Львівській області. Фото: Bohdan Mykhaskiv

У сучасному світі більшість із нас вже не уявляють свого життя без інстаграма, а фотозвіти з мандрівок стали ритуалом. На щастя, на Львівщині є чимало цікавих місць, де можна зробити яскраві світлини.

Розповідаємо про найкращі локації для зимової фотосесії у Львівській області.  немає снігу.

PARK3020

PARK3020 у Стрілках.
PARK3020 у Стрілках. Фото: facebook.com/park3020

Це перший в Україні публічний парк сучасної скульптури, який працює з осені 2020 року. Загальна площа території – 16 гектарів.  Ідея парку – меседж нащадкам у 3020 рік. Якщо ви ще не були у цьому унікальному місці, то запевняємо – воно вас вразить і надихне. Якщо ж вже були, то знаєте, що його неодмінно слід відвідати і взимку. На території PARK3020 є ресторан, де можна зігрітися і перекусити.

Екскурсії проводяться після попередньої реєстрації – 067-354-07-71. Зазначимо, що квиток не може бути придбаний безпосередньо в PARK3020!

Графік роботи: відвідати парк можна у четвер, п’ятницю, суботу та неділю з 11:00 до 16:30.

Ціна квитка: 100-200 гривень.  Діти до 12 років – безкоштовно.

Арборетум у Страдчі

Арборетум у Страдчі.
Арборетум у Страдчі. Фото: Bohdan Mykhaskiv

Зимовим світлинам із цього парку позаздрять усі подруги, а не подруги – й поготів. Арборетум розташований на північно-західній околиці села Страдч. Площа парку – 5,7 гектара. «Родзинка» цієї локації – алея дугласій Мензиса у гармонійному поєднанні з різними видами туї. Ця композиція у вигляді геометричної фігури, яка висаджена деревно-чагарниковими групами за ландшафтним принципом, захоплює і зачаровує у будь-яку пору року. 

Графік роботи: працює цілодобово, але зважайте на комендантську годину (00:00-05:00) й те, що освітлення на території немає.

Ціна квитка: вхід на територію арборетуму у Страдчі вільний.

Водоспад Кам’янка

Водоспад Кам’янка.
Водоспад Кам’янка. Фото: facebook.com/uarevo

Рзташований між селами Дубина і Кам'янка, на Сколівщині, у межах національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Семиметровий красень вражає своєю могутністю й водночас манливою красою. Водоспад складається з одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки. Ідеальне місце для одноденної поїздки усією родиною, особливо, коли сильний мороз почне «кувати» з води вигадливі скульптури.

Неподалік із водоспадом Кам’янка є невеликий сувенірний ринок із колибою де можна зігрітися гарячими чаєм, або глінтвейном, і смачно пообідати популярними карпатськими стравами.

Графік роботи: цілодобово, але зважайте комендантську годину та світловий день.

Ціна квитка: загальний, студентський, пенсійний – 15 гривень, для школярів – 7 гривень.

Княжі скелі

Княжі скелі.
Княжі скелі. Фото: Василишин Андрій.

Це одна з найпопулярніших локацій серед туристів. Комплекс скель над річкою Стрий, приваблює відпочивальників не лише з Львівщини, але й із усієї України.  Максимальна висота скель – приблизно 42 метри. Від неймовірної зимової казки, яка відкривається перед очима перехоплює подих. Тут ви точно зробити цікаві фото для свого інстаграму!

Доїхати сюди можна автомобілем, прямуючи від Стрия трасою Е471. Заїхати у село Нижнє Синьовидне, доїхати до готелю "Вікінг Карпат" і за ним повернути ліворуч, проїхати 700 метрів, перетнути міст і зупинитися біля храму Різдва Пресвятої Богородиці. І вже з цього місця розпочинати пішу мандрівку. 

Графік роботи: цілодобово, але зважайте комендантську годину та на світловий день.

Ціна квитка: вхід вільний.

Тустань

Тустань.
Тустань. Фото: tustan.ua.

Місто-фортеця Тустань існувало на Урицьких скелях впродовж 9-16 століть. Це був стратегічний пункт карпатської лінії оборони, що поєднував у собі митницю, адміністративний і військовий центр. Наскельна фортеця Тустань не має аналогів в Європі, що надає їй виняткового значення. Цю локацію ще називають місцем духовної сили. Тут є де погуляти, є на що подивитися і чим замилуватися. А робити це взимку – особлива магія. І фото з Тустані виходять неймовірні – перевірено.

Біля входу у місто-фортецю є невеликий ярмарок, де можна зігрітися гарячими стравами та напоями й купити сувеніри карпатських майстрів. Такоє є можливість замовити майстер-клас із гончарства (150 гривень із людини) та віртуальний політ над фортецею (50 гривень).

Графік роботи: щодня з 10:00 до 18:00.

Ціна квитка: дорослий — 85 гривень. Пільговий (для дітей, студентів і пенсіонерів за наявності відповідних документів)  — 45 гривень. Діти дошкільного віку – безкоштовно.

Курорт Трускавець

До новорічно-різдвяних свят у центрі оздоровниці встановлюють немало цікавих інсталяцій із ілюмінацією та без неї. Одна з найромантичніших локацій  — Музична альтанка. На вихідні тут часто дають концерти оркестри, втім, це триває лише годину-півтори, а решту часу альтанка вільна. Інстаграмні фотосесії тут виходять не лише у період зимових свят, а й увесь рік.

Зазначимо, що у Трускавці є багато ресторанів, кав’ярень, магазинів і супермаркетів, де можна і випити кави або чаю, нашвидкуруч щось перекусивши, і комплексно пообідати, і влаштувати бенкет до опівночі. Захочете залишитися ночувати – не проблема, бо готелів тут багато.

Додамо, що у перший день зими, 1 грудня, на курорті відкривається Зимовий парк атракціонів із льодовою ковзанкою, сноутюбінгом, зіплайном і ярмарком. 

Графік роботи: цілодобово (комендантська година — 00:00-05:00).

Ціна квитка: вхід у парк є вільним.

Курорт Східниця

Селище міського типу стало більнеологічним курортом у 1976 році, проте про дивовижні властивості місцевих мінеральних вод відомо здавна, як і про мальовничі пейзажі, які важко забути. Як і в Трускавці, тут є чимало готелів і садиб, де можна переночувати, якщо ви вирішите побути у Східниці довше, ніж один день. Ресторанів і кав’ярень теж не бракує. Є кілька супермаркетів.

Серед зимових розваг, які пропонують в оздоровниці гостям такі, як: купання у чанах, катання на конях і квадроциклах, майстер-класи, екскурсії.

Графік роботи: цілодобово (комендантська година — 00:00-05:00).

Ціна квитка: безкоштовно.

 

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах