Сергій Жадан на 26 BookForum

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Сергій Жадан на 26 BookForum

Афіша - Лекції \ Майстер-класи - Сергій Жадан на 26 BookForum

Сергія Жадана називають одним з найпопулярніших письменників сучасної України. Його твори перекладені більш як 20 мовами і відзначені численними міжнародними нагородами. Жадан двічі ставав лавреатом премії "Книга року ВВС" у номінації "Найкраща книга десятиліття". Письменник виступає за звільнення з російського ув’язнення Олега Сенцова. Разом зі ска-панк-гуртом "Жадан і Собаки" дає гастролі в Україні і за кордоном. 

На головному культурному фестивалі країни у Сергія завжди насичена програма: презентації книжок, дискусії, читання, концерти і публічні інтерв’ю. 26 BookForum — не виняток. Ми зібрали 10 подій, де цьогоріч на вас чекає зустріч із улюбленим письменником. 

Бібліотечний форум

На Бібліотечному форумі у середу, 18 вересня разом із культурною менеджеркою Оксаною Бруй письменник дискутуватиме про людей, технології і ресурси — ключові елементи нової бібліотеки. Подія відбудеться у Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вулиці Драгоманова, 5. 

Подія в програмі.

Розділові наживо

У п’ятницю, 20 вересня, у Культурно-мистецькому центрі "Дзиґа" Сергій Жадан представить фільм-концерт "Розділові наживо". Це підсумок кількарічних експериментів поетично-музично-візуального проекту "Розділові". На глядачів чекають ексклюзивні матеріали, розповідь про  створення, ідею і результат "Розділових", а також відповідь на запитання про те, чому фільм є крапкою у житті проекту у тому форматі, в якому він існує наразі. 

Подія в програмі.

Культурний переклад

20 вересня у кінотеатрі "Коперник" відбудеться дискусія "Як трансплантувати чужий досвід і не померти від больового шоку: культурний переклад". На цю тему Сергій Жадан розмірковуватиме із поет(к)ами та перекладач(к)ами Катериною Калитко, Оксаною Луцишиною, Роксоляною Свято та Яном Ваґнером. 

Подія в програмі.

 

Сергій Жадан на 26 BookForum: фото 1Сергій Жадан на 26 BookForum: фото 1 м. Львів

Чубай. Україна. Любов

Послухати Сергія Жадана можна буде у третій день 26 BookForum і у Театрі імені Марії Заньковецької. Тут відбудеться симфонічний арт-концерт "Чубай. Україна. Любов", присвячений 70-літтю від дня народження культового поета Грицька Чубая. 

Соломія Чубай презентує новий альбом "POETY". Лунатиме поезія Лесі Українки, Павла Тичини, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Грицька Чубая, Наталі Білоцерківець, Юрка Іздрика, Маріанни Кіяновської, Мар’яни Савки, Сергія Жадана. Співатиме Соломія разом із Віктором Морозовим та Сергієм Жаданом у супроводі гуртів "Джалапіта" та "Rockoko" та Академічного симфонічного оркестру "INSO-Lviv". Диригує Євген Крук. Серед гостей концерту можна буде зустріти Юрія Винничука, Мар’яну Савку та Юрія Андруховича. 

Подія в програмі.  

Презентація дитячого арт-буку

Міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz 21 вересня презентує на 26 BookForum білінгвальний дитячий арт-бук Пітера Залмаєва "Довідник (не)молодого батька". Під час презентації Жадан дискутуватиме з автором — американським політологом, що пише про виховання дітей.  

Подія в програмі.

Новий проект Meridian Czernowitz у Європі

Разом із поеткою Катериною Калитко та директоркою Meridian Czernowitz Євгенією Лопатою Сергій презентує проект "Посилення звучання українських голосів в Західній Європі", що восени 2019-го триватиме у Німеччині, Австрії та Швейцарії. Учасниками проекту також є Юрій Андрухович, Таня Малярчук та Ігор Померанцев.

Подія в програмі.

Дискусія з Іреною Карпою

Про культуру як інструмент гібридної війни Сергій дискутуватиме з Іреною Карпою. Не проґавте 21 вересня у готелі "Ріус" на вулиці Гнатюка.

Подія в програмі.

 

Сергій Жадан на 26 BookForum: фото 2Сергій Жадан на 26 BookForum: фото 2 м. Львів

 

Письменницький марафон на підтримку в’язнів Кремля

У неділю, 22 вересня, Жадан долучиться до дискусії "Листи з-за ґрат. Письменницький марафон на підтримку українських заручників Кремля". Говоритиме з Мирославом Мариновичем, Ольгою Герасим’юк, Андрієм Курковим, Галиною Крук та Вахтанґом Кебуладзе. Подія відбудеться перед Ратушею на площі Ринок. 

Подія в програмі.

Презентація нової збірки Олега Сенцова

Вперше на 26 BookForum світ нова збірка Олега Сенцова, написана в ув’язненні. Книжка є другою частиною автобіографічної трилогії автора. Жадан візьме участь у презентації "Маркетера" разом із письменником Андрієм Курковим, головною редакторкою "Видавництва Старого Лева" Мар’яною Савкою, правозахисницею Олександрою Матвійчук, журналісткою Тетяною Терен та актрисою Риммою Зюбіною. 

Подія в програмі.

Українсько-кримськотатарські читання

У неділю, 22 вересня, у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудуться українсько-кримськотатарські поетично-прозаїчні читання, об’єднані назвою "Збираючи кримський інжир". Участь візьмуть Сергій Жадан, Мар’яна Савка, Сеяре Кокче, Аліє Кендже-Алі, В’ячеслав Гук, Єва Райська, Мустафа Аметов, Галина Крук, Роксолана Жаркова.

Подія в програмі.

Власний розклад 26 BookForum ви можете скласти, ознайомившись із повною програмою

26 BookForum відбувається за підтримки Українського культурного фонду. 

Організатор – Громадська організація "Форум видавців". Співорганізатори: 
ДУ "Український інститут книги", Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.   

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Лекції \ Майстер-класи
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах