Опера "Мадам Баттерфляй"

Опера "Мадам Баттерфляй" - фото

Опера "Мадам Баттерфляй" - фото

Опера "Мадам Батерфляй" – лірична драма, яка оповідає про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера.

Опера на 3 дії.

Будиночок на околиці портового міста Нагасакі. Сьогодні Пінкертон, лейтенант американської канонерки "Авраам Лінкольн", вступає в законний шлюб з гейшею Чіо-Чіо-сан — Баттерфляй, що в перекладі з англійської означає "метелик".

Американський консул в Нагасакі Шарплес радить Пінкертонові подумати про майбутню долю гейші. Покохавши Пінкертона і щиро повіривши в його любов, Чіо-Чіо-Сан прийняла християнство й тим самим відрізала собі шляхи повернення до родини.

Весільне свято порушує бонза — дядько нареченої. Він проклинає дівчину за те, що вона зреклася віри батьків.
Минуло три роки. Чіо-Чіо-Сан все ще чекає коханого. Даремно Сузукі роз'яснює їй, що іноземці не повертаються до своїх жінок-японок. Даремно Шарплес намагається підготувати Чіо-Чіо-Сан до того, що Пінкертон вже не повернеться. Вона відмовляє принцу Ямадорі, бо у неї є чоловік і сама вона мадам Пінкертон.

У супроводі Шарплеса при­ходить Пінкертон зі своєю дружиною Кет, щоб забрати сина. Але Чіо-Чіо-сан просить передати Пінкертонові, що зараз сама віддасть хлопчика.

Нещасна жінка прощається зі своєю дитиною. Не маючи сил жити без сина і коханого, Чіо-Чіо-сан закінчує життя самогубством.

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах