Балет "Кармен-сюїта"

Афіша - Театри - Балет "Кармен-сюїта"

Афіша - Театри - Балет "Кармен-сюїта"

10 березня у Львівській опері відбудеться "Кармен-сюїта" за участі зірок балету Катерини Кухар, Олександра Стоянова та Артура Гаспара.

Артур закінчив балетну академію А. Я. Ваганової за спеціальностю артист балету. Він станцює роль Ескаміліо в культовому балеті "Кармен-сюїта".

Партії Кармен і Хозе виконають світові зірки балету Катерина Кухар та Олександр Стоянов. 

Катерина Кухар – прима-балерина Національної опери України, Народна артистка України, лауреат міжнародних конкурсів. Її запрошують танцювати на кращі балетні сцени світу, а в Україні завдяки її імені балетне мистецтво здобуло більше шанувальників. 

"Кармен-Сюїта" – шедевр світового балету. Історія про трагічну долю циганки Кармен і сліпо закоханого в неї солдата Хозе, якого вона кидає заради молодого Тореро. Любовний трикутник, який закінчується трагедією не залишить вас байдужими.

Зміст новели Проспера Меріме, який розкривається в опері в чотирьох актах, в балеті ущільнено в один. Біля витоків задуму балету по опері "Кармен" стояла балерина Майя Плісецька. Для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо склав лібрето та хореографію "Кармен-сюїти", а чоловік і композитор Родіон Щедрін написав транскрипцію до балету.

Лібрето: за новелою Проспера Меріме "Кармен": Альберто Алонсо
Хореографія: Альберто Алонсо.
Музика: Жоржа Бізе та Родіона Щедріна.
Балет на 1 дію.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах