Виставка робіт Миколи Журавля "Трансформація простору"

Афіша - Виставки - Виставка робіт Миколи Журавля "Трансформація простору"

Афіша - Виставки - Виставка робіт Миколи Журавля "Трансформація простору"

Мальовнича техніка Миколи Журавля багатошарова, його картини - немов стародавні фрески, над якими працював час: вогкість, невмілі реставратори... У нових роботах, показаних на виставці "Трансформація простору", до багатошаровості живопису додаються "дикі", несподівані матеріали, зокрема, метал: півсфери, сітки, непізнані деталі.

При розгляданні цих поєднань на думку спадають "Пікнік на узбіччі" Стругацьких, "Соляріс" Лема-Тарковського, - глядач дивиться зверху, бачачи десь далеко внизу техногенний ландшафт. Цивілізація була, розсипалася, залишивши після себе численні артефакти, які вже не збираються воєдино (чаші Таємної вечері, болти і гайки, рукописи, сміття), - і загинула, тільки фрагменти її пливуть по Всесвіту.

Сам Микола Журавель відмовляється якимось чином тлумачити свої роботи, надаючи спостерігачеві право вичитувати в них власні смисли. Це робити цікаво. Картини - назвемо їх так, хоча це величезні дошки, покриті левкасом, що підсилює відчуття Великого Часу, - дуже складні і технічно, і композиційно, вони насичені деталями, кольором. Простір в них неевклідовий, хронологія порушена, планети зійшли з орбіт, глядач самотній на космічному вітрі.

Марина Полякова

Вхід вільний.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах