Світи. Погляди. Подорожі. Виставка емалей Олексія Коваля (Київ)

Афіша - Виставки - Світи. Погляди. Подорожі. Виставка емалей Олексія Коваля (Київ)

Афіша - Виставки - Світи. Погляди. Подорожі. Виставка емалей Олексія Коваля (Київ)


Look around. Подивись навкруги


Кожного дня та кожної миті ми зіштовхуємося з багатьма цілісними світами - будь то країна , природа та її стихії , людина чи крапля води з мікро та макрокосмами. Ці світи бувають багатими, цікавими, вражаючими.

Я відкриваю їх для себе, передаю їх людям мовою власних візуальних образів, використовуючи найближчі для себе засоби.

На виставці "Світи. Погляди. Подорожі" хочу представити роботи з декількох серій.

"Індія. Портрети"
 


11 робіт, час роботи – з 2008 по 2013 рік



Ідея та сюжети робіт виникли після надзвичайної подорожі по Індії та розроблялися з 2009 по 2013 рік. Були використані найхарактерніші образи індійських провінцій, авторське переосмислення етнічних орнаментів, фрагментів краєвидів та виразні обличчя для найглибшої передачі всесвіту цієї країни і цих людей. Для цієї серії робіт була вибрана овальна форма, що символізує форму ока, як символу погляду на світ.
 


"1000 та 1 ніч"



12 робіт, час роботи над серією – з 2010 по 2014 рік.

Мне надихнули арабські казки, подорожі по арабським країнам, їхнє повітря, мистецтво, музика. В цих роботах розкривається багатство та різноманіття арабського світу, куполів, кольорів, джинів, дервішів, ароматів ламп та лампадок, зоряного неба над пустелею, диму кальяну… де історія на кожнім кутку перетинається із сьогоденням. В роботах цієї серії використовується форма кола і овала, яка, на мою думку, найбільш вдало передає мої ідеї.
 


"Ляльки"



20 робіт, робота над серією була розпочата у 2013 році і продовжується зараз.

Спочатку ляльки повинні були стати частиною великої роботи з лялькарем, але на Різдво прийшла ідея "Дарів волхвів", після неї додавалися інші роботи і "Ляльки" стали окремою самостійною серією. Образи ляльок різноманітні, близькі та цікаві для мене, там і воїни-стражі, і колекціонер, образ янгола-демона та багато інших. У ляльок пласке тіло, об’ємні обличчя і руки, в оформленні використовується бронза, срібло, каміння, фрагменти прикрас, монети та інші декоративні деталі.
 


Frame. Women. Retro. Portrait



Ще з 2005 року у мене зріла ідея цієї серії робіт. Спочатку хотілося використати в роботі свою колекцію старовинних листівок та фотографій, до того ж, траплялися красиві старовинні рамки. Так, сама по собі, з’явилася думка подарувати їм нове життя, вставляючи портрети у рамки у моїй характерній манері, додавши їм кольору, фактури та образу. Це найвитонченіша серія, зараз вона нараховує близько 30 портретів.

Окремі роботи також будуть представлені на виставці.

Олексій Коваль народився 16 жовтня 1977 року у м. Києві.
У 1996 році закінчив Республіканську художню школу ім. Т.Г.Шевченка (клас живопису).
З 1996 по 2002 рік навчався в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, факультет живопису (майстерня В.І.Забашти).
З 2000 року працює у сфері монументального мистецтва: близько 100 творів в Україні і за кордоном. Це фрески, мозаїки, розписи, ескізи вітражів. Співпрацював з українськими та закордонними архітекторами, зокрема С.М.Миргородським, Ю.Остапенком, В.Завгороднею, К.Любеком, М.Бізатті.
З 2006 по 2009 роки навчався техніці гарячої емалі у Києві в майстерні І. М. Кириченка та вивчав особливості техніки у приватних майстернях усього світу: Китаю, Індії, країн Європи.
З 2009 року багато і плідно працює, використовуючи різні можливості техніки та різні матеріали – срібло, мідь, бронзу, коштовне каміння.
Учасник численних симпозіумів, виставок та художніх пленерів.
З 1998 по 2004 роки – "Конгрес молодих митців" Алупка, Чернівці, Путила.
2000 рік – Італія, "Пейзажна Флоренція".
2004 – 2012 роки, Хорватія, о.Хвар, Дубровник, Задар.
2012 рік – Болгарія, симпозіум у м. Банско.
2013 рік – Непал, "Медитативна Покхара".
Твори знаходяться в приватних колекціях України та за її межами.

Колекція робіт з емалі налічує близько вісімдесяти творів.

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Виставки
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах