Інформація для туристів і шукачів оленячих рогів: лісами бродять голодні ведмеді

Новина - Дозвілля та їжа - Інформація для туристів і шукачів оленячих рогів: лісами бродять голодні ведмеді

Новина - Дозвілля та їжа - Інформація для туристів і шукачів оленячих рогів: лісами бродять голодні ведмеді

Дозвілля та їжа
12 березня 2015 12:27

   

фото:vk.com

фото:vk.com

Жертвою ведмедя став мешканець села Майдан на Дрогобиччині.  До речі, у цьому селі такий небезпечний випадок вже третій за порядком.

17-річний третьокурсник технологічного коледжу від Національного лісотехнічного університету Михайло Лецик – після  несподіваної зустрічі і невдалого "знайомства" з клишоногим - нині змушений лікуватись у Бориславській міській лікарні. Адже хлопець в буквальному розумінні побував у зубах  розлюченого бурого ведмедя. Про це пише Високий Замок.


Гіркий досвід нічого не вчить


фото:atlas.lviv.ua

фото:atlas.lviv.ua

За словами лісничого Майданського лісництва Михайла Фединця, разом зі своїм товаришем Назаром Вовком Михайло Лецик подався на мотоциклі в урочище “Кочанів” шукати згадувані роги.

При в’їзді їх зупинив єгер Віктор Будай. Попередив: “Хлопці, вважайте, бо у лісі бачив сліди ведмедів. Через теплу зиму вони завчасно прокинулися зі сплячки, голодні, а тому — роздратовані. Краще, щоб ви до лісу не потикалися...”

Мисливці за оленячими сувенірами до застережень не прислухалися.  Проігнорував їх і старший у цій компанії - Назар, який у березні минулого року разом з братом Мар’яном уже побував у кігтях клишоногого. Біда нічого не навчила. Через три години після того, як хлопці перетнули шлагбаум лісництва, сталася нова драма.

Дворічний ведмідь, який важив приблизно 200 кілограмів, побачивши у своїх володіннях непрошених гостей, напав на Михайла, який ішов низом по хребту гори. Вхопив хлопця зубами за ногу нижче коліна і почав її шматувати.

Почувши істеричний крик напарника, на виручку кинувся Назар, який ішов вище. З допомогою палиць вдалося відбитися від звіра. Перелякані шукачі пригод сяк-так добралися до свого мотоцикла і подалися у село. А звідти сусід на машині відвіз скривавленого студента у Бориславську лікарню.  

 


Ризик – справа благородна?


фото:www.transcarpathiatour.com.ua

фото:www.transcarpathiatour.com.ua

Роги, які навесні скидають олені, є прибутковим промислом для безробітних місцевих жителів. За пару крислатого “гілля”, яке перед тим обробляють лаком-морилкою, заможні відпочивальники у Моршині, Трускавці платять дві і більше тисячі гривень. Однак цього разу заробити юнакові не пощастило. Навпаки — сам влетів у чималу копієчку. А міг загубити життя...

Василь Бандерович, директор Національного природного парку "Сколівські Бескиди":

- У взаємовідносинах звіра і людини вина лежить на останній. Ведмідь сприймає людину як агресора, який зайшов на його територію, тому змушений свої володіння захищати. Людина повинна зважати на це, бути свідомою своїх дій, контролювати власну поведінку.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

У Львові обговорили, чи доцільно легалізовувати зброю в Україні 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 12 березня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах