Куди піти у Львові на цьому тижні

фото з сайту openday.com.ua

фото з сайту openday.com.ua

Дозвілля та їжа
15 березня 2015 07:19

 

фото:openday.com.ua

фото:openday.com.ua

Весна вносить свої корективи у наш щоденний ритм життя. На вулиці стає все світліше і тепліше, а отже, після робочого дня  вже не хочеться ховатися за дверима власної квартири, а навпаки – душа прагне волі, весняного вітру і сонця,  нових вражень і почуттів, прогулянок і зустрічей. Ну що ж, робочі дні весняному настрою не завада!  І якщо правильно спланувати свій час, то можна не лише продуктивно попрацювати, але й  одержати справжнє задоволення від змістовного відпочинку.

А у Львові для цього завжди є  безліч цікавих місцин, де  на вас чекають зірки естради, цікаві знайомства, театральні прем’єри і  веселі вечірки. То ж, вперед, за новими враженнями! А де буде найцікавіше – підкаже Vgorode.

 ПОНЕДІЛОК

 Ювілейний концерт Вахтанга Кікабідзе

фото:ria.ru

фото:ria.ru

На численні прохання своїх шанувальників улюблений співак і актор з Грузії Буба Кікабідзе відсвяткує своє 75-річчя у Львові.

Вахтанг Кікабідзе – це людина-легенда, з неповторню харизмою,  самобутнім голосом і вдачею  грузинського дворянина. Він був і залишається улюбленцем багатьох поколінь і не має потреби у тому, що б його представляли. Для українців ця людина відіграє неабияке значення: "Для Путіна я також бандерівець і фашист, адже підтримую Майдан. Горджуся цим!", – каже Вахтанг Кікабідзе.

Без сумніву пропустити таку подію в культурному житті нашого міста, ювілейний концерт Вахтанга Кікабідзе, легендарного Міміно – неможливо. Тому не гайте часу і поспішіть на зустріч з батоно Вахтангом!

 Де: Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 19:00

Вартість квитків: 100 -190 грн.

 

Безмежна і різноманітна музика Keiko Matsui

фото:bilet.open.ua

фото:bilet.open.ua

"Безмежна і різноманітна" - так характеризують музику Кейко. Сама ж композитор розповідає про те, що для неї музика - це ключ до душі кожного слухача, це засіб порятунку від самотності і смутку. 
З продажем більш ніж 1,5 мільйона альбомів і безліччю концертів по всьому світу, Кейко Мацуї є однією з найяскравіших зірок в сфері інструментальної музики. Вільна душа і творчі гени забезпечили їй неймовірну можливість ділити сцену з такими відомими особистостями, як Стіві Уандер, Майлз Девіс, Дейв Коз, Х'ю Масекела і Боб Джеймс. 

 Де: Національний академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 19:00

Вартість квитків: 300- 1500 грн.

 

Виставка живопису Віктора Хаджинова та Євгена Потапова

фото:maydan.drohobych.net

фото:maydan.drohobych.net

Нагодою для вернісажу послужив ювілей обох художників – 50-річчя Віктора Хаджинова та 65-річчя Євгена Потапова.

Експозиція має ретроспективний характер і є творчим звітом. У межах виставки широко репрезентовано пейзаж. Художники проводять для глядача своєрідний екскурс своїми улюбленими місцями як Львова, так і всієї України. Своїм доробком митці демонструють чуттєве ставлення до природи крізь багату палітру кольорів.

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв"

 

ВІВТОРОК

Весняний Чай у Львові

фото:www.liveinternet.ru

фото:www.liveinternet.ru

Музичний клуб "Чай" у Львові запрошує на зустріч творчих людей

Музичний клуб "Чай" у Львові - це вільний простір для прояву всіх видів творчості, атмосфера прийняття і відкритості. Це спільнота вільних людей, які здатні творити.

Це місце, де кожен може розкрити свій потенціал, та відкрити приховані таланти. Тут не має кастингів, або прослуховуваннь і якщо маєте бажання проявити себе, ви обов'язково будете почуті.

Формат зустрічі - це відсутність формату, квартирник на постійній основі, місце для тих, хто не боїться думати і жити повним життям. 

Якщо бажаєте, приєднуйтеся!

Де: Центральна міська бібліотека імені Лесі Українки

Коли: 18:00

Традиційна вечірка St.Patrick’s Day in Lviv 2015

фото:afishalviv.net

фото:afishalviv.net

В програмі   не тільки фолькова музика, але й конкурси, традиційні танці та багато-багато позитиву, якого зараз нам так не вистачає.

Організатори  вечірки обіцяють гарний настрій, стопроцентний драйв, файні забави, конкурси і гопанки до упаду. Тож, піднімайтесь з канапи, і вперед до активної руханки! Після такого драйвового вечора забудете про занімілі плечі, руки і ноги від малорухомого способу життя!  Бо після танців залишаться лише радість і втома, а  отже, всі проблеми вивітряться з голови, як дим!

Де: Клуб-ресторан& рок-паб "The Gas Station"

Коли: 19:00

Вартість квитків: 70-100 грн.

 

Симфо-шоу "Світові хіти"

фото:www.philharmonia.lviv.ua

фото:www.philharmonia.lviv.ua

Велике Симфо-Шоу у Львові

Вперше в одному концерті в оригінальній інтерпретації глядачі зможуть почути легендарні композиції світових зірок поп- і рок-сцени.Sting, Madonna, Led Zeppelin, Joe Cocker, Nirvana, Metallica, AC / DC, Океан Ельзи та інші.

Глядачів і справжніх меломанів чекає яскраве музичне дійство з використанням спецефектів. Але найголовніше - це унікальні оркестровки, зроблені для симфо-шоу. Світові хіти, виконувані професійними музикантами, запрошеними спеціально в цей проект з різних міст України. Ще однією важливою особливістю стало те, що до складу оркестру органічно влилися відомі українські джазові музиканти. Справжнім подарунком для шанувальників легендарних британців DEPECHE MODE стане спеціальна частина шоу, в якій ви почуєте головні хіти в оригінальному трактуванні симфонічного оркестру.

Де: Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької

Коли: 19:00

Вартість квитків: 1120-420 грн.

 

СЕРЕДА

 "Даха Браха" - 10 років

фото:www.ogo.ua

фото:www.ogo.ua

Колектив "ДахаБраха" ("давати" і "брати" зі староукраїнської) існує з 2004 року, і творить у площині "етно-хаосу".

Енергію для своїх пісень музиканти беруть як з українського фольклору, так і з інших культур. Поєднання автентичного українського співу та східних ритмів і є головною родзинкою в звучанні "ДахиБрахи".

Також це дозволяє розгерметизувати потенцію українського мелосу, і відкрити його не тільки на світ, але й для свідомості сучасної людини. Для цього учасники проекту використовують доволі нестандартний інструментальний ряд, до якого входять індійські табли, буддійський гонг, віолончель, маракаси, російські "трещетки", тощо.

Таким чином ДахаБраха вже вразила публіку від Австралії і Росії до Іспанії та Америки. А тепер вони пропонують ем оційни й вибух для львів’ян!

Де: Національний академічний драматичний театр імені Марії Заньковецької

Коли: 19:00

Вартість квитків: 100-250 грн.

 

Festival de cinema francophone ( Фестиваль франкофонного кіно)

Альянс Франсез запрошує на Тиждень франкофонії у Львові 2015.

Набережна Орсе

реж. Бертран Таверньє, Франція 

Артур Вламінк – молодий випускник Національної школи адміністрації, який влаштовується на роботу відповідальним за мовлення в міністерстві закордонних справ Франції. Насправді в його обов’язки входить написання промов чванливому міністру Александру Таярд де Вормсб.

Де: Кінопалац "Коперник"

Коли: 19.20

Вартість квитків: 30-60 грн.

 

З кухні до парламенту

 реж. Стефан Гоель, Швейцарія 

Швейцарія – одна з останніх країн в світі, яка надала право голосувати жінкам. Цей фільм розповідає про сторічну історію Швейцарії, про перепони, які потрібно було побороти для отримання права голосу, які до сьогодні ще здаються не надто виконуваними на практиці.

Де: Кінопалац "Коперник"

Коли: 21.10

Вартість квитків: 30-60 грн.

 

ЧЕТВЕР

32 сонати Людвіга ван Бетховена. Вечір шостий

фото:www.suratebi.org

фото:www.suratebi.org

На вечорі виконання сонат Бетховена Етелла Чуприк виконає чотири сонати.

Соната № 7 (oр. 10 № 3) Ре мажор написана в 1798 році. Остання з циклу трьох сонат ор.10, присвячених Анні Маргариті фон Браун. Складається з 4-х частин.

Соната для фортепіано № 8 (ор. 13) До мінор відома під назвою "Патетична" (Grande Sonate Pathetique) написана в 1798 році. Присвячена князю Карлу Ліхновському. Назва "патетична" була прийнята композитором від видавця, якого вразила трагічність цього опусу. Складається з 3-х частин.

Соната № 10 (ор. 14 № 2) Соль мажор друга з op.14, присвячених баронесі Жосефіні фон Браун. Написана в 1798 році. Складається з 3-х частин.

Соната для фортепіано № 12 (ор. 26) Ля-бемоль мажор написана в 1800-1801 роках. Присвячена князю Карлу фон Ліхновському.Складається з 4-х частин.

Де: Львівська обласна філармонія

Коли: 19:00

Вартість квитків: 40-80 грн.

 

 Поетична вистава: Ліна Костенко "Інкрустації"

фото:lviv.vgorode.ua

фото:lviv.vgorode.ua

Сценічні "Інкрустації" складаються з віршів Ліни Костенко різних періодів її творчості. Галина та Леся Тельнюк своїм оксамитовим двоголоссям доповнюють емоційну та відверту акторську гру народної артистки України Лідії Вовкун.

Тут звучать поезії зі збірок "Крізь роки і печалі", "Безсмертним рухом скрипаля", "Осінні сонети", "Інкрустації", "Летючі катрени"… Умовно постановку можна поділити на три частини: “Дорога до любові”, “Я і Світ”, “Я і Вічність”. У кожній із трьох жінок, присутніх на сцені, прочитуються обриси Поетеси і її Слова. 

Поезія Ліни Костенко в “Інкрустаціях” ллється у слові та пісні – без прикрас і недомовок. І в цих віршованих рядках так багато філософії, болю за Україну, кохання… Ось лише кілька крилатих фраз, чуючи які зі сцени, здригаєшся і вкотре дивуєшся талантові Ліни Костенко: “…не живемо, а вибачаємось”; “Ми вже як тіні на своїй землі…”; “Нехай смакують почуття гурмани, / А ти – стихія: любиш – то люби!”; “Така любов буває раз в ніколи”…

Поезія Ліни Костенко – надзвичайно інтимна. Слухати її у театральній залі, з одного боку, не надто зручно – на підсвідомому рівні не хочеться цим багатством слова та думок ділитися ще із кимось. Та, з іншого боку, у наш засмічений інформаційно час побільше б людей мали змогу чути ці рядки – аби перейматися і надихатися ними.

Де: Міський палац культури імені Гната Хоткевича

Коли: 19:30

Вартість квитків: 30-150 грн.

 

П’ЯТНИЦЯ

Валентин Колонтай "Корабель". Виставка офортів

фото:www.suratebi.org

фото:www.suratebi.org

Офорти про Полтву і її корабель.

Зі свідчень пізньосередньовічних краєзнавців випливає, що в ті часи - Полтва була судноплавною, в кожному разі якісь там рибальські барки доходили нею до Львова аж від Балтійського моря і тогочасні гравюри відображають це.  Наприкінці XIX століття міські урядники вирішили, що нічого, крім шкоди, ця річка Львову не приносить. Серед аргументів називали забагнюченість місцевості, гниття води, міріади мух, комарів, малярійну загрозу, сморід. Останнє, вочевидь, і підказало їм єдино прийнятне рішення — заховати річку під землю, замурувати її, перетворивши у міську каналізаційну систему.

Існує міська легенда, ніби тунелями підземної ріки досі снує примарний корабель з дивним товариством на борту, шукаючи повернення у свою гавань.

Де: Арт-центр "Щось цікаве"

Коли: 17:00

 

Mantra Diving  від  AtmAsfera

фото:www.atmasfera.com

фото:www.atmasfera.com

Гурт  презентує нову музичну інтерактивну программу. Дозволь собі відірватись від земного тяжіння та зануритись у хвилі дивовижних мантр, звуків, що підносять нас над розумом.

Нові композиції, нові враження, нові пережиття. Простір миру та щастя. Занурення з мантрами  

Де: Event Hall Кіно(ex-Millenium)

Коли: 19:00

Вхід: за доброчинними внесками

 

Концерт гурту Cherokey

фото:musicinua.com

фото:musicinua.com

Група Cherokey створена в 2011 році. Торік у колективу вийшов дебютний міні-альбом з п'яти пісень. Протягом 2014-го Cherokey виступили на пре-паті фестивалю Sziget у Києві, фестивалі "Джаз Коктебель" і стали хедлайнерами закриття АРТ-Пікніка Слави Фролової.

Група Cherokey зняла відео під назвою Cherokey Goes Acoustic. Це живий запис двох пісень команди, виконаних в студійних умовах. 

Свою творчість група презентує львівському глядачеві, який має оцінити їх творчий потенціал.

Де: Ринок зброї "Під Арсеналом"

Коли: 22:00

Вхід: 100 грн. ( з карткою Lokal – 70 грн.)

 

Nightcycling Party

фото:shyvala.com

фото:shyvala.com

Вечірка для всіх велосипедистів і їх друзів і взагалі для всієї молоді міста

Організатори обіцяють, що тут ви згадаєте своє дитинство, гарно подуркуєте і таким чином відкриєте новий сезон велокатань! Гайда до клубу – бо це ваше свято, ваша музика і ваш драйв!

У вечірці звучатиме музика T-One, Biganski, Skyhook.

А ще група організатор обіцяє нічне катання по Львову на велосипеді за підтримки ГО " Лав"

Де: Нічний клуб Undegraund

Коли: 22:00

Вартість квитків: В - 50 грн.,G – free

 

Читайте ще у нашій Афіші:

Дитяча афіша

Виставкова афіша

Театральна афіша

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах