У Львові відбудеться перший ретро-велопроменад: маршрут та програма

Ретро-велозаїзди вже давно практикуються в інших містах. Фото: Діана Прокопчик

Ретро-велозаїзди вже давно практикуються в інших містах. Фото: Діана Прокопчик

Дозвілля та їжа
24 квiтня 2015 10:50

2 травня вулицями міста проїдуть "Батяри на роверах".

Акція об’єднає людей, які цінують стиль та міські велосипеди. Організатори сподіваються, що заїзд стане щорічним дійством та своєрідною присвятою львівській батярській міській культурі початку ХХ ст. Реєстрація та вхід вільний

Як повідомив Vgorode організатор Дня Батяра Андрій Сидор, велозаїзд стартує о 13.00 із площі Музейної (біля Домініканського собору). Для того щоб взяти участь у велозаїзді, необхідно  заповнити реєстраційну форму на сайті.

Кожен зареєстрований учасник матиме змогу отримати посвідчення батяра чи батярки, пов'язку з унікальним номером, випити смачної кави біля Домініканського Собору, ну і звичайно отримати подарунки за найкращий жіночий та чоловічий образ.

Велопроменад "Батяри на роверах" відбудеться за маршрутом: пл. Музейна, вул. Івана Федорова, вул. Руська, пл. Ринок, пл. Катедральна, вул. Беринди, просп. Свободи, пл. Галицька, пл. Соборна, вул. Пекарська, вул. Шімзерів, вул. Мечникова, вул. Левицького, вул. Погулянка, вул. Анатолія Вахнянина, вул. Левицького, вул. Князя Романа, пл. Галицька, пл. Міцкевича, просп. Свободи, вул. Гнатюка, вул. Листопадового Чину, Парк імені Івана Франка.

 "Ретрозаїзди відбуваються щорічно у багатьох країнах світу, не є винятком і Україна, де вже чотири роки поспіль відбуваються ретро-круїзи у Києві, Харкові, Одесі, Миколаєві, на черзі і Львів. Історія проведення таких заїздів виникла у Лондоні у 2009 і має назву Tweed Run. Метою Tweed Run є повернення до витоків велокультури", - розповіла співорганізаторка велопроменаду та ініціативи Rover Chic Валентина Залевська.

До заїзду допускаються будь-які велосипеди, але бажано, щоб це були класичні міські моделі, а власник велосипеда виглядав у стилі велосипедної моди початку XX століття. Саме в цей час у Львові існувала унікальна батярська культура зі своєю мовою, піснями, кодексом честі, традиціями та одягом, а також спостерігалося пожвавлення велосипедного руху - зазначають організатори.

Нагадаємо, День Батяра триватиме з 1 по 3  травня на площі Музейній.

"День Батяра" у Львові буде культурним і без пива (програма фестивалю)

Також у програмі свята: виставка "Urban Sketching in Lviv", виставка "Купецький Львів 20-30-х рр. XX ст., лекція про історію батярства у Львові, ретро Fashion Market разом із НІША, батярська канцелярія, батярська бетонна мануфактура, майстер-класи із виготовлення свічок та Dj-сети.

Отож, готуйте свій анцуг, шукайте дідові бятярівки та беретки, маринарки та мантелі, прасуйте гальсбіндери, всьо має бути бронзово-твідове.

Львів у новинах

У травні відбудеться перший у Львові велофестиваль "Велопарк"

Цьогорічний день міста присвячений Андрею Шептицькому (програма)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах