Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня

фото:lviv.vgorode.ua

фото:lviv.vgorode.ua

Дозвілля та їжа
24 квiтня 2015 12:54

Цими вихідними до Львова прийшла справжня весна, тож засиджуватися дома не варто. Тим більше, що у міст є багатий вибір цікавих розваг на відкритому повітрі


У Парку культури - сезон атракціонів


Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня фото

фото: lviv-online.com

Так, у львівському Парку культури стартував сезон атракціонів . У парку вже запустили 12 каруселей. Не працює лише атракціон "Вихор", який закрили на ремонт. Цьогоріч місцеві художники оновили зовнішній вигляд каруселі "Грибок", Вальс", "Сонечко", "Веселі гірки" і скульптуру черепахи та лева на вході. У зв’язку з підвищенням тарифів на електроенергію, вартість квитків дещо зросла: дитячі з 6 гривень до 8 гривень у будні та суботу і 10 гривень у святкові дні та неділю, дорослі – з 10-15 гривень у будні та суботу і 20 гривень у святкові дні та неділю.

Крім того, у Парку культури з 11-го квітня щодня з 9:00 до 21:00 працює смуга перешкод для дітей "Маленька Скандинавія". Сюди запрошують дітей віком від 3-ох до 14-и років.

"Це перша смуга перешкод в Україні для дітей від 3 років. Мотузковий парк складається з 14 етапів та 2 зіплайнів. На території майданчика також облаштований батут, гамаки та гойдалки", - розповіли організатори.

Вартість квитків у будні дні складе 20 гривень, а у вихідні — 30 гривень.


Акція "Зробимо Україну чистою"


Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня фото 1

фото: www.treasury.gov.ua

Львів'яни, які дбають про довкілля та хочуть провести час з користю, в суботу можуть взяти участь в одноденній всеукраїнській соціально-екологічній акції з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон "Зробимо Україну чистою". У нашому місті цьогоріч планують прибрати сміття у Шевченківському гаю, Горіховому гаю, Сихівському парку, Парку культури, Снопківському парку. Акція розпочнеться о 10:00. З її координатором Ольгою Приходько можна зв'язатись за телефоном (093)233-38-53. Захід пройде у рамках "Фестивалю чистоти", який включатиме в себе не лише прибирання територій, а й велозаїзд, що стартуватиме у Львові о 16:00, а також виступи гуртів, цікаві майстер-класи, ігри та квести, що розпочнуться о 17:00 у Парку культури. Детальнішу інформацію про акції можна переглянути на  нашій Афіші.


Чемпіонат з бойового гопака


Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня фото 2

фото:faynazabava.com.ua

25-26 квітня у нашому місті змагатимуться справжні козаки. 22-й Чемпіонат України з бойового гопака пройде у спортивному комплексі Львівської політехніки. Участь у чемпіонаті візьмуть спортсмени-гопаківці з Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Волинської, Рівненської, Київської, Вінницької, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. А під час урочистого відкриття змагань до учасників з вітальними слова і настановами звернуться гопаківці-учасники АТО.


У цирку  - "Венеціанський карнавал"


Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня фото 3

фото:lviv.vgorode.ua

25-го квітня у Львові представлять нову циркову програму "Венеціанський карнавал". За словами організаторів-постановників, це яскраве, феєрично-святкове шоу на льоду із численними спецефектами, лазером, балетом, фаєр-шоу не залишить байдужими ні дорослих, ні дітей. Тут глядачів вражатимуть парадом костюмів, багатожанровістю номерів, неординарною постановкою, майстерністю, а також чудовою дресурою. У програмі — ведмеді, морські котики, китайські папуги. Ціна квитків — 50-200 грн.


 У театрах - прем'єри


Вихідні у Львові: найцікавіші локації і події 25-26 квітня фото 4

фото:wikimapia.org

Львівські театри цими вихідними тішитимуть цікавими прем'єрами. 25-го квітня Національний академічний драматичний театр ім. Марії Заньковецької запрошує на прем'єрний показ вистави за твором популярної в США авторки Лоррейн Хенсберрі "Знак у вікні". Головним героєм п’єси виступає Сідней Брустайн. Хлопець сприймає життя як гру, непередбачувану, але наповнену важливим змістом. Прогорівши як власник кафе, Сідней кидається у нову авантюру. Але чи принесе вона йому успіх, чи зможе мрійник знайти своє місце у житті і чи не зламається? На ці питання і спробують дати відповідь "заньківчани". Ціна квитків — 30-100 грн.

Ще одна прем'єра театру — вистава "Лавка". П'єсу покажуть на камерній сцені 23-го та 26-го квітня. Віковий ценз — 18+. Вистава розповідає історію двох самотніх людей, які випадково зустрілися в парку на лавці. У кожного з них — свої недоліки, страхи і мрії. Відтак їхня зустріч перетворюється в гру у злочин з багатьма невідомими. Ціна квитків — від 40 грн.

Перший академічний український театр для дітей та юнацтва в суботу і неділю запрошує на нову виставу "Зерносховище", яка покаже історію кохання в часи голодомору в Україні. І тут, на тлі найбільшої трагедії нашого народу звичайні, життєві речі, як-от релігійність, заздрість, кохання і зрада набудуть іншого морального виміру, а іронія долі не омине нікого. Незважаючи на хронологічну віддаленість сюжету від сьогодення, "Зерносховище" ставить актуальні питання про те: що ми про себе пам’ятаємо, чи вміємо пам’ятати, і хто нас має цьому навчити. Ціна квитків — 25-50 грн.

26-го квітня Національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької представить нову оперу "Дон Жуан", яка є спільним проектом Львівської Національної Опери та Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка. Ціна квитків — 50-250 грн.

Крім того, 23-25 квітня у Львові проходитьV Польська театральна весна . Участь у фестивалі "Довгі ночі короткого метру"візьмуть цікаві колективи з Польщі, Чехії та України. Організатором заходу виступає Генеральне Консульство Республіки Польща у нашому місті. З програмою вистав та місцем показу можна ознайомитися на  нашій Афіші. Вхід вільний.

Кіноманам цими вихідними слід звернути увагу на цікавий проект "". Це одна зі знакових подій "Французької весни". Вперше проведені в 2004 році, ці покази представляють 7-годинну добірку короткометражних фільмів: від драми і комедії до анімаційного кіно, де глядач зможе відкрити для себе жанр кіно, такий різноманітний і досі неоцінений. Ціна квитків — 70-140 грн., інформують "Ваші новини".

Львів у новинах:

5 весняно-літніх подій в Парку культури, на яких варто побувати

У Львові відбудеться перший ретро-велопроменад: маршрут та програма

У Львові пройде Чемпіонат України з бойового гопака 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах