Шматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури

Фото з сайту http://photo-lviv.in.ua/

Фото з сайту http://photo-lviv.in.ua/

Дозвілля та їжа
05 травня 2015 13:12

Сакури – символ Японії та японської культури – цвітуть у Львові. На площі Петрушевича можна помилуватися цвітінням цих ніжних дерев та відчути аромат квітів. Щоправда, період буяння квітів триває недовго, тож, варто поспішити побачити це на власні очі.

Квіти сакури в японській філософії символізують хмари та означають крихкість і швидкоплинність життя: людина проживає своє життя так само, як падає пелюстка сакури – красиво та швидко. Крім того, сакура – традиційний символ жіночої молодості та краси. У поезії сакура асоціюється з любов’ю і юністю, що минули, а в часи Другої світової війни ці ніжні квіти японської вишні використовувалися як засіб пропаганди, в спробі підняти "японський дух".

В Японії зображення цих квітів містяться на головних уборах учнів і військових, як показник рангу. В наш час використовується на гербах поліції та сили самооборони Японії.

В Україну традиційні японські дерева завезли з Відня в 1923 році. Найбільше їх скупчення знаходиться в Ужгороді. Тамтешня Алея сакур є найбільшою не тільки в Україні, але й в Європі, пише photo-lviv.in.ua. 

Шматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури фотоШматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури фото 1Шматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури фото 2Шматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури фото 3Шматочок Японії у Львові: споглядаєм за цвітінням сакури фото 4Фото з сайту http://photo-lviv.in.ua/

Фото з сайту http://photo-lviv.in.ua/

Львів у новинах:

Дитяча залізниця у Львові розпочне роботу цього тижня 

В неділю проспект Чорновола та вулицю Липинського частково перекриють [Схема] 

Львів'ян закликають фотографувати бруд в автобусах 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах