"Львівський лицар" запрошує городян на "оглядини"

фото:www.touristinfo.lviv.ua

фото:www.touristinfo.lviv.ua

Дозвілля та їжа
05 травня 2015 16:41

 6 травня, "Львівський Лицар" запрошує до себе на "оглядини". У день Святого Юрія, в образі якого повернувся легендарний Львівський Лицар, волонтери цієї ініціативи запрошують усіх охочих оглянути військове обладнання, а також долучитись до збору коштів для його закупівлі.  Про це інформує tvoemisto.tv.

"Львівський лицар" запрошує городян на "оглядини" фото

фото з сайту tvoemisto.tv

Городяни та гості міста матимуть змогу ознайомитись з технічними пристроями, що закупляють волонтери для вояків, які зараз боронять Україну на Сході. Зокрема, учасники Оглядин зможуть побачити та спробувати у роботі тепловізори, біноклі, далекоміри, компаси. Окрім цього будуть представлені приціли та прилади нічного бачення.

На Оглядини до Лицаря запрошують із 13:00 до 20:00 за адресою вул. Коперника, 40а (палац Сапіги).

Довідка. Сто років тому Львів стояв перед небезпекою російської агресії. На потреби мобілізації львівська громада провадила збір коштів. У 1916 році для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був  створений Львівський Лицар: з дерева був вирізьблений лицар і кожен, хто складав пожертву на зміцнення війська, мав прав право забити у обладунки лицаря металевий цвяшок, у такий спосіб "зміцнивши" дерев’яного лицаря уже металевими латами. Майже через сто років для потреб зміцнення нашого війська до Львова повернувся Львівський Лицар в образі Святого Юрія Змієборця. Кожен, хто складає пожертву не менше аніж 100 грн., має право зміцнити щит Святого Юрія символічною металевою пластиною із викарбуваним символом Української Державності – Тризубом. Другу таку пластину жертводавець отримує у подарунок на пам’ять про подію. Третю - відправляють від імені жертводавця військовому у зону АТО. Зібрані кошти використовують на закупівлю термовізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, яке вкрай потрібне нашим військовикам.

Контактні телефони: Андрій Салюк (067) 772 94 42, Іван Радковець (067) 939 70 19.

 Львів у новинах:

Серце Львова: цікаві факти про Площу Ринок (фото, відео) 

Якою буде погода в найближчі дні у Львові 

Історія та традиції Львова: хто такі батяри

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах