Сьогодні Львів відзначає день свого покровителя Св. Юрія

фото:www.ex.ua

фото:www.ex.ua

Дозвілля та їжа
06 травня 2015 09:51

6 травня, християни східного обряду вшановують пам'ять св. Юрія. З особливою пошаною це свято відзначають львів’яни, адже св. Юрій – покровитель нашого міста.

У Львові є три храми, названі на честь святого : Архикатедральний собор св. Юра УГКЦ, Свято-Георгіївський кафедральний храм УПЦ, а також храм Великомученика Георгія Побідоносця УПЦ КП. Всі вони відзначають сьогодні престольний празник, - передає прес-служба Львівської міськради.

Святкове богослужіння в Архикатедральному Соборі святого великомученика Юра (площа св. Юра, 5) розпочнеться о 10:00.

Очолить Літургію Архиєпископ і Митрополит Львівський Владика Ігор (Возьняк).

У Свято-Георгіївському кафедральні храмі (вул. Короленка, 3) богослужіння розпочнеться о 9:00, очолить святкову Літургію єпископ Львівський і Галицький Філарет.

У Храмі Великомученика Георгія Побідоносця (вул. Чернівецька, 4) святкове богослужіння розпочнеться о 8:30. Настоятель: прот. Стефан Сороківський.

Довідка. Св. Юрій (Юрій-Змієборець, Святий Георгій, Георгій Переможець) – святий, мученик і воїн, жив на зламі ІІІ-IV ст. Походив з християнської сім’ї. Після смерті матері отримав багатий спадок, який роздав бідним. У період переслідування християн імператором Діоклетіаном св.Юрій не зрікся своєї віри, за що, після довгих катувань, його вбили. Св. Юрій вшановується як переможець зла і в іконографії часто зображується як вершник, що вражає списом дракона (останній символізує ідолопоклонство).

Львів у новинах:

"Львівський лицар" запрошує городян на "оглядини" 

Серце Львова: цікаві факти про Площу Ринок (фото, відео) 

Якою буде погода в найближчі дні у Львові 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах