Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації

фото:vv-hotel.com

фото:vv-hotel.com

Дозвілля та їжа
08 травня 2015 15:52

З завтрашнього дня – святкові вихідні. І щоб  гарно та активно  провести своє дозвілля - треба  оптимально визначитися з вибором, щоб  марно не втрачати часу. Подій і цікавих видовищ у Львові завжди вистачає, а де буде найцікавіше, як завжди, підкаже  Vgorode.


Субота, 9 травня


Нове "Гумор-шоу" "Балаган на Балатоні" за участю "Вар’ятів"

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото

фото:lviv-jnline.com

Ведучі вечора Володимир Жогло та Валентин Сергійчук.

Спеціальний гість програми – Василь Вірастюк.

Шоу буде проводитись в форматі "без цензури"!!!!!

Нова насичена програма, веселі конкурси, подарунки та гарний настрій – гарантовано!

Де: вул. Гетьмана Мазепи,11

Коли: субота, 9 травня, 19.00

Вартість квитків:  200 - 300 грн.

Дитячий фестиваль "У колі друзів"

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 1

фото:kosivart.com

9 та 10 травня з 15.00 до 18.00 год. у Концертному залі Львівської обласної філармонії ім. С. Людкевича (вул. Чайковського, 7) відбудеться Х Міжнародний фестиваль "У колі друзів", присвячений Дню матері.

Зокрема, у програмі концертні виступи за участю творчих колективів:

 фольклорний гурт "Слопніцкий збирцок" (Польща);

ансамбль пісні і танцю "Арменішана" та ансамбль культурної асоціації "Зестреа Ґуґуланілор" (Румунія);

танцювальний ансамбль народної школи мистецтв ім. Юліуса Синюса (Литва) та інші.

Неділя

Вечір пам’яті Андрія Кузьменка

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 2

фото:www.aif.ua

10 травня, в Музеї Ідей у Львові (вул. Валова, 18 а, дворик) відбудеться вечір пам'яті Андрія Кузьменка. Початок о 20.00, вхід вільний. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Під час заходу триватиме показ фільму-концерту, складеного із різних лайв-виступів Кузьми Скрябіна. Для всіх охочих висловитись буде вільний мікрофон. 

Цікавинкою вечора стане конкурс на знання текстів пісень Скрябіна, під час якого можна буде виграти приз від його мами - Ольги Михайлівни Кузьменко.

Вшановуємо  матерів

 Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 3

фото:bbs.if.ua

День матері львів’янам пропонують відзначити на декількох  міських локаціях.

У музеї Леопольда Левицького

10 травня, Музей Леопольда Левицького, що на вулиці М. Устияновича, 10/1 (біля Собору Святого Юра), запрошує на тематичний проект "Зі святом, Матусю", присвячений Дню матері.

"Цього дня в музеї пропонуємо дітям взяти участь в інтерактивній екскурсії "Образ матері в творах Леопольда Левицького", а також власноруч створити вітальну листівку в техніці лінорит (за мотивами графічних творів митця), написати листа та виготовити сувенірний подарунок для матусі чи бабусі", - розповіли у Музеї.

Львівські школярі вітатимуть матусь зі святом

З нагоди відзначення Дня Матері та з метою вшанування пам’яті Митрополита Андрея Шептицького після богослужінь 10травня, в неділю, на подвір’ї двадцятьох храмів відбудеться учнівська акція-розповсюдження листівок "Листи Митрополита Андрея до матері" (вибране із листів Великого Митрополита до матері), яку організовує управління освіти ЛМР за ініціативи учнівського самоврядування м. Львова.

"День матері" - свято любові і поваги, і єдиним справжнім подарунком у цей день є вираз взаємної любові. Любов матері - основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертви.

На прикладі перечитаних листів Митрополита Андрея до матері, яку він любив безмежно, а також листів матері – Софії до сина, кожен з нас зможе переосмислити значення матері у своєму житті", - зазначила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Музичний фестиваль "Віртуози" присвятить акцію матерям

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 4

фото lvivpost.net

Щорічний Міжнародний фестиваль музичного мистецтва "Віртуози", який вже традиційно проходитиме у Львівській обласній філармонії з 22 травня до 7 червня 2015 року, цьогоріч буде розпочато з особливої акції, повідомили у Львівській філармонії.

Фестиваль розпочнеться з особливого заходу з нагоди Дня матері. Музику даруватимуть: Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії,  Академічний молодіжний симфонічний оркестр "INSO-Львів" та відомі широкому загалу солісти: Олександр Божик, Лєна Корнєєва. Диригуватиме оркестрами Володимир Сивохіп.

Усі твори, які виконуватимуться, будуть присвячені матерям України, їхнім переживанням та їхньому болю у цей непростий час, усім зусиллям матерів, спрямованим на виховання нового сильного та мужнього покоління українців, патріотів і творців нової нації.

Де: проспект Свободи, біля пам'ятника Шевченка

Коли: 10 травня, 18.00

Відкриття Львівської дитячої залізниці

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 5

фото:vk.com

10 травня, об 11.00 Львівська дитяча залізниця вже у шістдесят четверний раз відкриває сезон для маленьких пасажирів. Цього року свято особливе, адже старенький поїзд "Вітерець" якісно відремонтували меценати, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Справжнє грандіозне дійство готують до відкриття нового для дитячої залізниці сезону. Свято подвійне, адже цього року дітям презентують докорінно оновлений потяг, який впродовж цілого місяця ремонтувала "Корпорація КРТ".

Спільна виставка-аукціон львівських і донецьких митців

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 6

фото:ngo.donetsk.ua

Художня виставка "Код нації" представляє 67 робіт, які планують продати з аукціону для благодійних цілей.

Виставка розташувалась у залах львівського Національного музею імені Андрея Шептицького.

Тут представлені переважно авангардистські полотна, тематика, так само як і техніки виконання, дуже різноманітнІ. Саме тому вона дає певне уявлення про різнобарв'я сучасного донецького образотворчого мистецтва.

За словами організатора виставки, заступника голови ГО "Україна - шлях єдності" Катини Адамьянц, всі донецькі учасниці виставки (а це лише молоді жінки) розуміють, наскільки близька їм тема дітей, тож і зібрані кошти було вирішено доправити дітям переселенців та бійців АТО. Вартість представлених робіт - від 500 до 10 000 гривень.

Виставку можна безкоштовно відвідати у залах львівського Національного музею імені Андрея Шептицького.

 "SunSay" - український фанк-регі гурт

Куди піти у Львові на вихідні: найцікавіші події і локації фото 7

http://vk.com/sunsaymusic

Гурт заснував 2007 колишній вокаліст "5'nizza" Андрій Запорожець. Початково репертуаром гурту був перероблений матеріал третього невиданого альбому "5’nizz-і". Дебютний альбом "Sunsay" було записано 2007 року на студії "Добролет" під керівництвом Андрія Алякрінского. Із петербурзьких музикантів у записі взяли участь гітарист Вадім Сергієв, трубач Роман Париґін (гурт "Ленинград") та саксофоніст Алєксєй Канєв.

Де: Event Hall "Кіно"

Коли: 10 травня, 19.00

Ціна квитків: 120 -280 грн.

Детальніше читайте у нашій АФІШІ

 Львів у новинах:

Як у Львові відзначатимуть День кельнера 

Пляцки, флячки, сырник: что и где туристу стоит попробовать во Львове

До Львова на фестиваль "Leopolis Grand Prix" з'їдуться власники ретро-авто з Європи

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах