У Львові з’явиться зелена зупинка(фото)

фото з сайту infomisto.com

фото з сайту infomisto.com

Дозвілля та їжа
04 червня 2015 14:39

Учасники конкурсу молодіжних проектів "Lviv Young Project" за підтримки мерії Львова розробили проект "зеленої зупинки" у Львові. На її даху висадять рослини-сукуленти і навіть встановлять сонячні батареї.  Про це інформує tvoemisto.tv.

4 червня, відбувся брифінг щодо створення першої в Україні ЕКО Зеленої Зупинки у Львові, на якому запрезентували її проект.

У Львові з’явиться зелена зупинка(фото) фото

Облаштувати зупинку коштує не дешево - лише покрівля із рослинами обійдеться у майже 40 євро за кв.м., однак і термін її експлуатації вчетверо довший, ніж у звичайної зупинки, розповіла керівник проекту. Для того, аби конструкція могла витримувати навантаження ґрунту та рослин на даху, вона повинна бути виготовлена з особливо міцних матеріалів - навантаження може сягати 100 кг на 1 кв.м. Мінімальну площу зупинки планують у розмірі 15 кв.м.

У Львові з’явиться зелена зупинка(фото) фото 1

Висадити на даху зупинки хочуть рослини-сукуленти - тобто ті, що мають тканини для запасу води і не потребують багато догляду. Над проектом наразі працюють п'ятеро людей. Це молодь із освітою в галузі екології, садово-паркового господарства, соціології, економіки та хімії. Долучився до проекту і ландшафтний архітектор.

Львів у новинах:

Через тиждень на Львівщині стартує фестиваль "Зашків" 

Отримай відповідь: чому львів’яни можуть не отримати субсидій за травень

Стало відомо, де сьогодні можна буде зарядити телефон, крутячи педалі 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах