Відповідає СЕС: де на Львівщині можна купатися

фото з сайту vk.com public53766142

фото з сайту vk.com public53766142

Дозвілля та їжа
17 червня 2015 17:57

Навколо Львова не так вже й багато водойм та річок, у яких можна безпечно і залюбки поплавати, а на пляжах ще й  позасмагати на сонечку. Приватних відпочинкових місцин, звичайно ж, доволі, але це влетить в копієчку. Проте, незважаючи на те, що офіційний пляжний сезон розпочався - більшість підприємців не поспішають отримувати дозволи від санітарних медиків на купання  в озерах чи ставках  відпочинкових зон.

Читайте також: Де відпочити біля води: ТОП найпопулярніших озер та пляжів навколо Львова

Чого турбуватися, адже в городян вибір невеликий та й подітися у спекотну днину нікуди, то ж все рівно будуть йти і їхати на заміські пляжі і озера. І хоч на перший погляд на Львівщині місць для купання  - достатньо, однак облаштовані і  безпечні можна перелічити на пальцях однієї руки.

Читайте також: На Левандівському озері у Львові облаштують пляж

- В області є 24 пляжі, які можуть використовуватися як місця масового відпочинку населення на водних об'єктах, але за умови відповідної їх підготовки та утримання в належному стані, - розповіла Vgorode  лікар-гігієніст ГУ Держсанепідслужби у Львівській області Галина Пилипович. - Але перевіряти такі об'єкти без відповідного звернення власника або орендаря озера заборонено - тому ми обстежили ще не все.


Безпечно: озеро Майдан, Задорожнє


Санінспектори беруть проби води, піску, обстежують територію бази. Поки що перевірку СЕС пройшли озеро бази відпочинку "Майдан" в с. Майдан Дрогобицького району, водойми в лісовому господарстві та туристичному комплексі у Пустомитівському районі "Бухта вікінгів" та ПП "Случ". 

Читайте також:  На природу: бази відпочинку поблизу Львова

-  підписано 5 паспортів пляжів: КП “Гові” на 2 земельні ділянки, ФОП Романик, ФОП Щипель, ФОП Кісельов. Не підписаний паспорт пляжу ФОП Буфан, якому надані пропозиції з усунення виявлених недоліків. Дозвіл на купання одержало озеро “Верещиця” при Яворівському національному природному парку в с.Верещиця Яворівського району.

- Придатне для відпочинку та  купання озеро "Задорожнє" в Миколаївський районі. Пляж тут розділений на шість ділянок. Всі ділянки орендують різні  підприємці. І лише 5 з них пройшли перевірки. Також заборонено купатися на Брюховицькому озері.

На Винниківському озері Роман Таратула розповів Vgorode, що ще чекає на  офіційні результати аналізів води і піску.

- Пляж облаштований, завезли свіжий пісок, - зазначає Роман Таратула. - Є кабінки для переодягання, туалети, умивальники, вода у пляшках. Вхід на пляж - 15 грн., В'їзд - 50 грн ..

Якщо водоймище не пройшло перевірки СЕС, краще обходити його десятою дорогою - тут можна підчепити всілякі шкірні хвороби, дизентерію, кишкову паличку і багато інших небезпечних інфекцій.


Де можна плавати


База відпочинку "Майдан" (с. Майдан Дрогобицького району)

Чистий пляж, прозора вода в озері, мало відпочиваючих. Для дітей є дитячий майданчик.

Ціна питання: безкоштовно. Будиночок на базі - від 300 грн.

Додаткові послуги: катання на човнах - безкоштовно.

Як доїхати: Від автостанції № 8 їде маршрутка "Львів-Дрогобич". У Дрогобичі необхідно пересісти на маршрутку до села Майдан. Вартість проїзду у двох маршрутках - від 30 грн.

Лісове господарство, с. Старе Село Пустомитівського району

Є водна міні-гірка, дитяче містечко з батутами та міні-гірками, душ, туалет, кабінки для переодягання.

Ціна питання: вхід на територію комплексу - 15 грн., Вхід на пляж - 50 грн. (Дітям до 10 років безкоштовно)

Додаткові послуги: Риболовля з однією вудкою обійдеться в 80 грн. Півгодинна прогулянка на катамарані або човні - 60 грн.

Як доїхати: від автостанції №5 маршрутками Львів-Баківці, Львів-Вибранівка, Львів-Гриньов. Вартість проїзду - близько 10 грн.

Туристичний комплекс, с. Давидов Пустомитівського району

На території пляжу є дитячий майданчик, гойдалки, гімнастична, волейбольний, баскетбольний та міні футбольний майданчики, душ, туалет.

Ціна питання: в'їзд на територію комплексу - від 15 до 50 грн (залежно від дня тижня), вхід на пляж - від 10 до 40 грн. (Дітям до 7 років безкоштовно)

Додаткові послуги: Оренда шезлонга - від 40 грн. Півгодинна прогулянка на човні - 60 грн.

Як доїхати: з площі Петрушевича кожні півгодини відправляється маршрутка №160 в село Давидів. Вартість проїзду - близько 8 грн.

Озеро "Задорожнє" (с. Задорожнє Миколаївського району)

Піщаний пляж, зручний заїзд, багато магазинів і лотків. На території безкоштовних пляжів є тільки туалети. Платні пляжі оснащені кабінками для перевдягання, душовими, туалетами.

Ціна питання: вхід на платні пляжі - 10 гривень, стоянка автомобіля - 20 гривень, автобуса - 40 гривень.

Додаткові послуги: покататися на катамарані - від 60 грн. / Год. Вартість альтанки від 100 - 150 гривень.

Як доїхати: з приміського вокзалу електричкою "Львів-Лавочне", відправлення щодня о 09.00 та 14.00. Ціна квитка - близько 7 гривень.

До списку безпечних місць відпочинку  СЄС  цими днями додала ще декілька  відпочинкових баз. Відтак, сьогодні придатними для купання є такі водойми:  на базі відпочинку "Львівська Швейцарія"; на базі відпочинку "Озерний край", і озеро Узлісся. Це ті водойми, власники яких самостійно звернулися у санітарно – епідеміологічну службу

 Львів у новинах:

Гід по Парку культури у Львові: локації, ціни, проекти 

Стало відомо, коли у Львові запрацюють нічні маршрути 

Львів’янину на замітку: що робити, якщо не працює квитковий термінал на зупинці 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах