Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові

фото з сайту dpravda.blogspot.com

фото з сайту dpravda.blogspot.com

Дозвілля та їжа
26 червня 2015 16:18

Львів по праву вважають столицею фестивалів. Таких креативних і яскравих свят, які влаштовують у Львові, мабуть, більше не побачиш ніде в усій Україні: музичні фестивалі, кавові, винні, фестивалі сиру, свято шоколаду і пампухів і ще безліч атракцій, які дарують львів’янам і гостям міста море позитиву і вибухових емоцій.

Якими цікавими видовищами потішить городян і туристів найспекотніший місяць літа липень – підкаже VG Львів.


Фестиваль "Ніч у Львові"

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото

фото з сайту zbruc.eu

У липні у Львові відбудеться вже традиційний фестиваль "Ніч у Львові".

Фестиваль "Ніч у Львові" став однією з найпопулярніших туристичних атракцій Львова. Його проводять двічі на рік - у липні та в листопаді. Під час фестивалю відвідувачам пропонують більше, ніж 100 театральних екскурсій та атракцій в музеях, галереях, церквах та театрах міста. 

Цьогорічна "Ніч у Львові" відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу.

Де: фестиваль проходить на багатьох локаціях

Вхід вільний.

Детальна програма тут

Facebook


Yarych street fest


Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 1

фото з сайту facebook.com.yarych.fest

5 липня Львів прийме найвидовищнішу спортивну подію року - фестиваль вуличних та екстремальних видів спорту "yarych street fest". В одному місці зберуться шанувальники стрітболу, стронгмену, прихильники активних видів спорту та здорового способу життя. Спробувати себе в екстремальних видах спорту разом з професіоналами зможуть усі охочі.

"Yarych street fest" - це фестиваль здорового способу життя, який має на меті заохотити якомога більшу кількість молодих людей до цікавих та активних видів спорту. Цього року фестиваль відбуватиметься на трьох основних локаціях: площа перед Оперним театром, площа перед пам'ятником Тарасу Шевченку та на території оновленого скейт-парку, що біля Порохової вежі.

"Основою фестивалю "Yarych Street Fest", є чемпіонат з вуличного баскетболу 3?3, який входить до Української ліги стрітболу. Загалом на площі біля Оперного театру встановлять 8 спортивних майданчиків, один з яких буде зі справжньою баскетбольною стійкою NBA. Ми очікуємо на більше ніж 150 стрітбольних команд, з яких майже 50 приїде з-за кордону", - розповів Юрій Огоновський, співорганізатор фестивалю "Yarych Street Fest".

Окрім вуличного баскетболу на львів'ян чекають туристичне орієнтування, окрема дитяча зона, хаскі, а на любителів екстремальних видів спорту - відкриття оновленого скейт-парку, що знаходиться біля Порохової вежі.

В рамках Фестивалю "Yarych street fest" також відбудеться встановлення рекорду на найбільший герб України та парний чемпіонат України зі стронгмену за участю світових зірок спорту.

"Ми намагаємося донести молодим людям, що необов’язково витрачати велику суму грошей, щоб займатися у тренажерному залі чи у секціях. Достатньо просто вийти на вулицю, у свій двір, і зіграти у баскетбол або зайнятися паркуром чи стрітворкаутом. Ми прагнемо розвитку цього спорту, щоб молодь займалася, а не вбивала себе алкоголем чи тютюном", - зазначив Іван Попович, організатор фестивалю "Yarych Street Fest".

"Запрошуємо усіх, хто захоплюється такими видами спорту, як велотріал, паркур, воркаут, катання на роликах та скейтах. Беріть із собою хороший настрій і приходьте. Ви не будете розчаровані", - додають організатори.

ВКонтакте

Фейсбук

Де: Проспект Свободи

Коли: 5 липня,10.00


Місяць авторських читань у Львові


Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 2

фото з сайту facebook.com.micyacavtorskykhchytan

Фестиваль "Місяць авторських читань" - найбільший транскордонний фестиваль Центральної Європи, який відбувається з 1 липня по 31 липня у п'яти містах: Брно (Чехія), Острава (Чехія), Кошице (Словаччина) і Вроцлав (Польща). Фестиваль був започаткований у 1999 році в чеським видавництвом "Vetrne mlyny". У 2015 році до проведення фестивалю долучилася і ГО "Форум видавців", яка стала організатором фестивалю у м. Львів (Україна). Щороку, фестиваль запрошує представників однієї країни у статусі "почесний гість". Протягом 16 років фестиваль відвідали учасники з таких країн: Франція, Канада, Білорусь, Словенія, Польща, Німеччина. У 2015 статус "країни-гостя" фестивалю отримала Україна, що означає що гостями фестивалю будуть 31 український письменник, який відвідає п’ять міст чотирьох країн. Разом з українськими авторами учасниками фестивалю стануть 31 автор з Чехії, Польщі і Словаччини. Отже кожного дня протягом усього липня паралельно у п’яти містах Європи відбуватиметься непересічна літературна подія, яка обєднає більше 60 письменників з чотирьох країн. Організатор проекту у Львові – ГО "Форум видавців"

Сайт  

Де: Галерея "Дзига",вул. Вірменська,35

Коли: 1 липня-4 серпня,19.00 

 


Pop Up Market - Ринок вуличного стилю


Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 3

фото з сайту marketrasenguide.co.uk

"Як і кожен витвір мистецтва, цікаві та неординарні речі ніколи не лежать на відкритому місці, їх потрібно знайти, ось тому ми відкриваємо Pop-Up Market (Ринок вуличного стилю), де буде представлений одяг, аксессуари, та купа різних речей для молодих та сучасних людей", - зазначають організатори.

Відвідувачі в одному місті зможуть знайти для себе як нові так вже і знайомі бренди. 

Цікава та насичена розважальна програма, шоу кейси, виступи діджеїв та музикантів, смачна фуд-зона та арт пікнік.

Детальніше: У Львові проведуть ринок вуличного стилю Pop-Up Market

"Якщо Ви є виробником футболок, сорочок, штанів, взуття, аксесуарів або будь чого у що можна вдягнути сучасну молоду людину, тоді ласкаво просимо на перший ринок стилю – Pop-Up Market!
Донесіть свій продукт до споживача цікаво та започаткуйте новий стиль на вулицях міста", - наголошуть організатори.

Зареєструватись до участі в першому Pop-Up Market у Львові, що відбудеться 4-5 липня можна на сайті.

Сайт

Фейсбук

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв",вул. Коперника,17

Коли: 4-5 липня,11.00


Перший міжнародний фестиваль "І люди, і ляльки"


 

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 4

2 липня у Львові стартує Перший міжнародний фестиваль лялькових театрів "І люди, І ляльки". До Львова на це свято приїдуть гості  зі всіх куточків України, а також з Грузії. Про це сьогодні на прес-конференції заявив директор львівського театру "І люди, І ляльки" Олексій Кравчук.

Під час події для поціновувачів театру покажуть вистави на різноманітну тематику. За словами директора лялькового театру, насолодитися перфомансами зможуть не лише діти, але й дорослі.

"На фестиваль до нас їдуть наші друзі з Грузії та з різних областей України. Під час відкриття будуть презентації, де покажуть фрагменти вистав. Однією з таких цікавинок стане літній вертеп.

Ми запрошуємо усіх: дітей, мам та обов’язково татусів прийти і насолодитися виставами", – каже Олексій Кравчук.

Театральні дійства будуть проводитись у трьох приміщення: у театрі "І люди, і ляльки",  в Українському театрі, в академічному театрі ім. Лесі Курбаса.

Де: Львівський театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки", вул. Олександра Фредра,6

Коли: 3-5 липня, 10.30

Ціна квитків: 15-30 грн.

Детальна програма тут


Фестиваль "Вітер На -Дії"


Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 5

фото з сайту facebook.com.viternadii.timeline

У липні цього року тисячі молодих людей з’їдуться до Львова на Всеукраїнський з’їзд молоді “Вітер На-Дії”.

З’їзд триватиме 4 дні та збере молодих людей, які прагнуть духовного та особистісного розвитку, з усієї України та з-за кордону. Подію, яка відбудеться 23-26 липня 2015 року, організовує Комісія у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви. З’їзд стане одним із кроків у підготовці до Світового дня молоді, що відбудеться у 2016 році у Кракові.

Всеукраїнський з’їзд “Вітер На-Дії” відбудеться в Україні вже вдруге. Цього року організатори очікують більше трьох тисяч учасників. Молоді люди, які приїдуть з різних регіонів, житимуть у львівських сім’ях та у спеціальному містечку “Вітру На-Дії”. Їх прийматимуть найактивніші парафії УГКЦ Львова.

4-денна програма дозволить молоді познайомитися зі Львовом, взяти участь у концертах сучасної молодіжної християнської музики, навчитися нових навиків під час тренінгів та майстер-класів, а також проявити свої таланти.

Під час з’їзду працюватимуть різноманітні майстерні, де можна буде вчитися виготовляти вироби власними руками. Також працюватиме Відкритий університет з цікавими спікерами, відбуватимуться ігри та конкурси.

“Ідея є в тому, щоби дати можливість молоді зустрітися. Хтось вдома, хтось на парафії, але ми всі “варимося” в своєму колі й дуже рідко виходимо назовні, а тут є нагода поспілкуватися, познайомитися. Це унікальна подія, яка може для багатьох стати визначальною, підказати дальший шлях”, – розповідає голова комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк.

Реєстрація на участь у з’їзді на сайті

Деталі: с. Оксана Пелех, о. Ростислав Пендюк, тел. 096 4669985

Де: Українська греко-католицька церква (УГКЦ), пл. Св. Юра,5

Коли: 23 липня-26 липня, 10.00


Фестиваль "Carpathian Alliance Metal Festival"


Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 6

фото з сайту vk.com.carpathian_alliance

Ідея організації та проведення потужного фестивалю екстремальної музики на схилах Карпат зародилася у нас вже досить давно, однак лише в 2011 році  вдалося провести ряд заходів і переговорів для її втілення в життя. Стилістично проект охоплює напрямки FOLK / PAGAN / VIKING / BLACK METAL.

Цьогоріч фестиваль буде проходити на базі відпочинку "Львівська Швейцарія" (с. Давидів).

Сайт

Де:Спортивно-оздоровча база "Львівська Швейцарія"(Львівська обл., Пустомитівський р-н,с. Давидів, вул. Озерна,1б)

Коли: 24 -26 липня,10.00

Ціна квитків: 220-500 грн.

Детальна програма тут


Кіно просто неба у Парку Культури

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 7

Парк Культури і відпочинку ім.Б.Хмельницького разом з Central Park терасса, запрошує на безкоштовний перегляд фільмів просто неба.

Організатори кінопоказів запрошують усіх, хто має бажання абсолютно безкоштовно насолодитися шедеврами світової кіноіндустрії: "Друзі, запрошуємо Вас на безкоштовний перегляд фільмів просто неба. Всіх чекаємо на кіноперегляди на свіжому повітрі в приємній компанії. Напої, смакоти, та чудовий настрій гарантуємо".

Також організатори запрошують спільно обирати фільми для перегляду на сторінці у Facebook й інформують, що мають наміри щодо показу кращих концертів закордонних зірок.
Отож, усіх охочих запрошують брати зі собою коци та подушки і приходити на 27-ий показ фільмів під відкритим небом у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Крім кінопоказів, щонеділі об 11.00 проводяться безкоштовні заняття йогою.

Початок о 20:30.

Фейсбук

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 16 мая - 31 августа, 20:30


Art BBQ у Палаці мистецтв. Літо мистецтва та смаку у Львові

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 8

Щовихідних літо мистецтва та смаку у Львові. Тераса Палацу Мистецтв влітку 2015 перетвориться на свято креативу, музики та смачної їжі.

Протягом усього літа на терасі Львівського Палацу мистецтв на Вас чекають креативні вікенди, які поєднають творчість та мистецтво кухні , починаючи вже з 13 червня. Ініціатива проведення "Арт Барбекю" закликає кожного стати учасником творчого та кулінарного оазису, який виник просто посеред міста. 

"Арт Барбекю" - літо мистецтва та смаку у Львові. Організатори зазначають, що протягом арт-вікендів на терасі Палацу Мистецтв для кожного знайдеться своя "смачна" культурна програма. 

Для найкращого відпочинку львів'ян та гостей міста із самого ранку діятимуть різні атракції за наступним графіком: 

7.00-10.00: Ранок починається з йоги та інших оздоровлюючих практик.
10:00 - 12:00: Запашні круасани з кавою та видом на Палац Потоцьких.
12:00 - 18:00: арт-години для дітей та дорослих: розвиваючі ігри, мистецькі та кулінарні майстер-класи. 
До 16:00 діятиме дитяча зона із майстер-класами, аніматорами та театральними виставами - тут батьки зможуть залишити дітей на кілька годин, аби відпочити та зайнятись саморозвитком, .щосуботи о 18:00 на "Арт Барбекю" планується концертна програма та виступи dj, а щонеділі о 20:00 - кіно

А також у програмі обіцяють показові виступи та майстер-класи з сальси, танго, лінді-хопу та інших танців, дегустацію вин, маркет хендмейду, змагання з комп'ютерних ігор, акції та неформальні зустрічі із відомими людьми. 

Вхід на події - вільний. Участь в майстер класах за попереднім записом, оплата за матеріали. 

Першим 100 гостям відкриття - велкам-дрінк у подарунок.

Сайт 

Вконтакте 

Де: Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв"

Коли: 13 июня - 5 сентября, с 10:00 по 22:00


Сніданковий Ярмарок

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 9

Фото взято з сайту agencjagazeta.pl

Щовихідних впродовж літа парк Костюшка перетворюватиметься на затишну галявину, де можна буде у невимушеній атмосфері відпочити від робочих буднів, поспілкуватися з друзями, провести час із родиною і навіть зі сусідами, а також відкрити для себе фестивальну кухню нового формату.

Вперше у Львові великий ранковий пікнік зі сніданками різних країн світу. Свіженькі круасани і оригінальні канапе, традиційні та екзотичні омлети, легкі десерти та безліч іншого. 

Де: Парк імені Івана Франка

Коли: 31 мая - 31 августа, 10:00


Спортивна галявина на "Сніданковому ярмарку"

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 10

Щовихідних впродовж літа у Львові триватиме "Сніданковий Ярмарок".

Окрім сніданкової кухні народів світу, кулінарних майстер-класів, джазових концертів, вуличних лекції зі здорового харчування  у Парку ім. І.Франка на відвідувачів чекають заняття з йоги та аеробіки, які відбуватимуться на Спортивній галявині.

Графік роботи Спортивної галявини:

10:00-11:00 – ранкові заняття з йоги з інструкторами Львівської школи йоги Сергія Пляшечка.

11:00-11:30 – ранкова гімнастика з Ніною Голуб. Переможниця чемпіонату України з плавання серед ветеранів продемонструє свою гнучкість на очах перед десятками львів’ян. У свої 72 роки жінка й надалі активно займається спортом, бере участь у світових марафонах та лижних гонках.

11:30-12:00 – показовий виступ з брейк-дансу від Іллі Мащенка. Восьмирічний хлопчик не має рівних серед однолітків. Місяць тому юний вундеркінд здобув свою першу звитягу на професійному рівні.

12:00-13:00 – корекція дитячої постави від тренерів спортивно-оздоровчого клубу "Спартак".

13:00-14:00 – заняття з йоги від тренерів спортивно-оздоровчого клубу "Спартак".

14:00-15:00 – аеробіка від тренерів спортивно-оздоровчого клубу "Спартак".

Фейсбук 

Де: Парк імені Івана Франка

Коли: 31 мая - 6 сентября, 10:00


Безкоштовні зарняття йогою в Парку культури

Гарячий липень: які фестивалі відбудуться у Львові фото 11

Central Park терасса та Парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького запрошує Вас на безкоштовні заняття йогою на свіжому повітрі.

Заняття проходитимуть кожної неділі об 11.00. Збір біля головного входу в Парк Культури.

Організатори гарантують приємну компанію, позитивні емоції, кисневе збагачення організму  та насолоду від заняття!

Де: Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького

Коли: 14 июня - 30 августа, 11:00. 

Детальніше читайте у нашій АФІШІ:

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах