Фонтан перед Львівською оперою знесуть

фото з сайту michkoff.narod.ru

фото з сайту michkoff.narod.ru

Дозвілля та їжа
06 липня 2015 15:39

Уже до кінця цього року, фонтан біля Львівської опери зникне, а на його місце встановлять новий. Кажуть, буде сучаснішими і працюватиме краще. Вартість робіт наразі тримають в таємниці. 

 Як повідомив у коментарі 032.ua головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, благодійний фонд "Сокар-Благо" планує замінити існуючий фонтан перед Оперним театром на новий.

Оскільки у ньому форсунки нерегульовані, має дешеву гідравліку та у літню пору накопичує багато сміття та пластикових пляшок

"Наразі є рішення виконкому ЛМР про те, що ми не проти здійснення цих робіт. Зараз у благодійному фонді "Сокар-Благо" готують новий проект фонтану, і лише потім можна буде оцінити вартість робіт та терміни виконання. Наразі, міськрада зацікавлена у реконструкції фонтану перед Оперним театром упродовж цього літа”, — зазначив Юліан Чаплінський .

Окрім цього, за словами головного архітектора Львова, існуючий фонтан, який був збудований у 2008 році, працює неправильно. 

На противагу старому, новий фонтан, будівництво якого фінансуватиме благодійний фонд, технічно дозволить економити використання води. “Вся гідравліка фонтану буде ховатися під землю, і вода потраплятиме крізь щілини між гранітом”, - додав Юліан Чаплінський.

Нагадаємо, 23 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив благодійному фонду "Сокар-Благо" проведення капітального ремонту фонтану  перед Львівським Оперним театром.

Львів у новинах:

Чим відрізнятиметься нова поліція: головні факти

Якою буде погода на цьому тижні у Львові

Близькі загиблого Владислава Левицького готові заплатити гроші за викрадений ноутбук 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах