Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото)

фото з сайту УНН

фото з сайту УНН

Дозвілля та їжа
16 липня 2015 17:54

У центрі Львова, перед пам’ятником В’ячеславові Чорноволу, відбулась акція “Ми — майбутнє України”, приурочена до 25-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України. Про це інформує УНН.

У рамках акції малеча об’єднала Україну, розфарбувавши пазли у вигляді областей Української держави, які згодом склала в єдину карту.

Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото) фото

Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото) фото 1

Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото) фото 2

Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото) фото 3

Маленькі львів'яни склали у центрі міста карту України з пазлів (фото) фото 4

Всі світлини з сайту УНН

Участь у цій акції взяли понад півсотні дітей — представники різних соціальних категорій (діти внутрішньо переміщених громадян, діти учасників АТО, напівсироти).

В обласній раді зазначили, що із нагоди визначної діти вирішили взяти карту України, поділити її на області та дати можливість дітям намалювати цю карту і свої мрії — оскільки найбільш щирі, позитивні мрії є у дітей.

Допомагали розмальовувати карту України голова ЛОДА Олег Синютка та голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Вони відзначили, що такі акції є доречними саме сьогодні, бо символізують об’єднання України.

“Найголовніше, що цю карту розфарбували діти, які виросли в незалежній Україні, які будуть зовсім іншими, кращими і любитимуть Україну, як їхні батьки і діди. Кожен українець ще з молоком матері всмоктує у себе патріотичні почуття. Ці діти будуть основою держави, яку ніхто ніколи не подолає”, — зазначили в облдержадміністрації.

Нагадаємо, 16 липня 1990 Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України — документ, що став, по суті, наріжним каменем створення суверенної Української держави, в якій єдиним джерелом державної влади мав стати народ, в якій громадяни мали б невід’ємне право впливати на життя країни.

Депутати ВР УРСР проголосили державний суверенітет України, “виходячи з потреб всебічного забезпечення прав і свобод людини, шануючи національні права всіх народів, дбаючи про повноцінний політичний, економічний, соціальний і духовний розвиток народу України, визнаючи необхідність побудови правової держави, маючи на меті утвердити суверенітет і самоврядування народу України”.

Львів у новинах:

Завтра Львів накриє гроза 

Кінотеатр "Львів" влада хоче перетворити у центр української культури та мистецтва 

Дракон на стіні, паранормальна вулиця та місце для поцілунків: добірка туристичних фішок Львова 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах