Мер Львова розповів, що подивитися у місті (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - Мер Львова розповів, що подивитися у місті (відео)

Новина - Дозвілля та їжа - Мер Львова розповів, що подивитися у місті (відео)

Дозвілля та їжа
17 липня 2015 17:25

На телебаченні запустили новий проект "Найкраща країна – Україна", створений для тих, хто хоче дізнатися про свою країну більше, ніж розповідають туристичні путівники. "Це проект для тих, хто пишається своєю країною і готовий кожного разу по-новому відкривати її для себе, своїх друзів і близьких людей", - розповіли VG Львів на Новому каналі.

Читайте також: Весь Львов: гид туриста

У Львові про найцікавіші історичні місця старого міста проекту розповів мер Львова Андрій Садовий. 

 "У центрі Львова кожен будинок - це історія. Наприклад, школа №62 - колись у ній був колегіум єзуїтів, де навчався Богдан Хмельницький. Роки становлення майбутнього гетьмана пройшли у Львові. Поруч - Природничий музей. Коли граф Дідушицький витратив на його створення всі свої кошти. Зараз цей музей - один з кращих в Європі ... Обов'язково потрібно зайти в Італійський дворик. У ньому були королі, лицарі, інші дуже цікаві люди. Ви також можете зайти сюди, випити кави, піднятися на тераси, подивитися експозиції, виставлені в Історичному музеї, - розповів мер Львова Андрій Садовий.

- Якщо ви приїхали до Львова, відвідайте, будь ласка, площу Ринок і обов'язково зайдіть в Ратушу. Підніміться на останній поверх, і ви зможете побачити Львів з висоти пташиного польоту. А потім вже можете піти в ті чи інші місця, цікаві для вас, -  розповів мер.

Своє захоплення Львовом висловили і інші відомі українці.

Ведуча шоу "Супермодель по-українськи" Алла Костромічева:

- Коли я потрапила до Львова, він мені нагадав Мілан з його бруківкою і трамвайними рейками. Коли ходила по центру місту перший раз, звернула увагу на те, що всі будинки - з трьома вікнами. Думала, це певна данина моді того часу, коли їх будували. І тільки пізніше дізналася, що раніше був додатковий податок на вікна. Якщо в будинку їх було більше трьох, людям потрібно було викладати чималу суму за цю розкіш ... Вирушаючи до Львова, потрібно набратися здорової нахабності. Чим більше ви будете заглядати у всілякі дворики і закутки, тим більше відчуєте дух цього міста, - розповіла ведуча.

Ведучий Нового каналу Михайло Шаманов:

 - У Львові багато історичних місць, де треба обов'язково побувати, - говорить ведучий Нового каналу Михайло Шаманов. - До приїзду в місто обов'язково знайдіть собі екскурсовода. Зазвичай це літні працівниці науково-дослідних інститутів. Вони пропонують за невеликі гроші щоденні екскурсії, знають усі: і легенди, і історію, відповідають на будь-які питання.

Підказав Михайло, і де можна смачно поїсти в центрі Львова. Наприклад, у закладі "Хінкалі" недалеко від Домініканського собору.

- Там не тільки подадуть цю страву, а й напоять грузинським компотом, - додав ведучий.

Львів у новинах:

Гід майбутнім фестивалем Lviv City Market

Сім цікавинок Підзамче

Дракон на стіні, паранормальна вулиця та місце для поцілунків: добірка туристичних фішок Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах