Хто бере в оренду приватні будинки у Львові

фото з сайту most-rv.com.ua

фото з сайту most-rv.com.ua

Дозвілля та їжа
31 липня 2015 09:41

У Львові оренда приватних будинків користується попитом як серед мешканців регіону, так і серед переселенців зі сходу країни та іноземних громадян.

При цьому, у місті сьогодні немає недорогих пропозицій оренди приватних будинків. Як розповіла Domik.ua керівник відділу житлової оренди АН "Дуоком" Мар'яна Саксонова, спостерігається невеликий, проте стабільний попит на оренду приватних будинків. Найбільше орендарі цікавляться таким житлом навесні, щоб винайняти квадратні метри на літній період.

Попит та пропозиції оренди

З початку року, незважаючи на коливання національної валюти, ціни на оренду будинків залишалися стабільними. Власники житла не прив'язують вартість оренди до курсу долару США і зазвичай вказують ціну в гривні.

На ринку оренди будинків, за словами Мар'яни Саксонової, недорогих пропозицій немає. Винайняти трикімнатний будинок зі всіма зручностями можна від 10000 грн. Вартість квадратних метрів залежить від площі, місця розташування та ремонту. Серед основних вимог орендарів — наявність зручностей, подвір'я біля будинку, необхідна побутова техніка й меблі та місця для паркування машини.

Великим попитом користуються приватні будинки серед сімей переселенців. Як зазначив власник АН "Корисні поради" Любомир Бованько, вихідці зі сходу орендують недороге житло у містах-супутниках Львова, де вартість оренди нижча. Також користується попитом дороге приватне житло, його винаймають заможні люди як зі Львова, так і з інших регіонів. Головна умова орендарів — термін договору оренди мінімум 2 роки. Вартість таких будинків близько $1000 - $2000.

 

Хто бере в оренду приватні будинки у Львові фото

Тенденції ринку

Спеціалісти зазначають, що у найближчий місяць ціни на оренду приватних будинків суттєво не зміняться. Орендодавці не будуть знижувати вартість через подорожчання енергоресурсів, хоча всі комунальні послуги сплачує орендар. Не зміниться і попит на будинки, він, як і нині, залишиться стабільним, проте перед початком навчального року частіше будуть орендувати квартири.

Львів у новинах:

Скільки коштує у Львові квартира на добу: ціни липня

"Хата в Карпатах": безкоштовне житло, творчість, веганська їжа 

Скільки коштує відпочинок в Карпатах влітку 2015 та як можна зекономити

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах