Де у Львові знаходиться бюро знахідок та що найчастіше гублять львів'яни

фото з сайту tsn.ua

фото з сайту tsn.ua

Дозвілля та їжа
10 серпня 2015 16:11

Сьогодні львів’яни переважно звикли шукати загублені речі у соцмережах. Також Інтернет може допомогти віднайти і власників речей, які випадково потрапляють до перехожих. Але що робити, коли всесвітня павутина не допомагає, а втрачена річ вам справді дорога?

 Tvoemisto.tv зателефонувало у "Бюро знахідок", щоб дізнатись та розповісти, як діяти львів’янам, які хочуть віднайти власну річ або ж повернути знайдену. 


Які послуги надає Бюро


Найчастіше в Бюро львів’яни звертаються за так званими довідками – офіційними документами, які надають власнику втраченої речі право звернутись за виготовленням дублікату. До прикладу, студент не зможе отримати диплом, якщо він втратив студентський квиток і не матиме довідки із Бюро.

Також "Бюро знахідок" допомагає розшукати втрачені речі. Адже, якщо особа звертається, щоб перевірити, чи не зареєстрована випадком втрачена річ у Бюро, то їй не лише нададуть інформацію, але і спробують допомогти відшукати річ. Для цього "Бюро" співпрацює із вокзалами та потрібними соціальними службами.

Ну і, звичайно ж, "Бюро нахідок" збирає та реєструє речі, які знаходять звичайні перехожі і хочуть повернути власнику.


Що робити зі знайденими речами


Спочатку можна спробувати самостійно розшукати власника знайденої речі або ж одразу принести її в "Бюро знахідок", де є книга реєстрації загублених речей. Там кожну річ реєструють і починають шукати свого власника. Як розповіли у "Бюро"  найлегше розшукувати власників речей, які мають бодай якісь особисті дані: картки, посвідчення, телефони тощо.

Одразу при тій особі, яка принесла втрачену річ, у"Бюро" визначають джерело її походження. Якщо людина не бажає вказувати своїх особистих даних, то це не є обов’язковою умовою. Для знайдених документів, аби зекономити час, облаштували поштову скриньку. Якщо людину цікавить подальша доля знайденої нею речі, то у "Бюро" надають інформацію про те, де вона знаходиться.


   Що найчастіше приносять


Як показує досвід, найчастіше львів’яни втрачають документи (паспорти, студентські квитки, пенсійні посвідчення тощо), гаманці, ключі, мобільні телефони, номерні знаки, печатки, планшети, сумочки. Є серед знайдених речей і Святе Письмо.

 "Бюро знахідок" у Львові працює щодня (понеділок – п’ятниця) із 10:00 до 13:00 за адресою: вулиця Бандери, 4.

Львів у новинах:

На дні Задорожного дайвери знайшли авто часів Другої світової війни 

Картка львів'янина: як і кому вона спростить життя 

У Шевченківському гаю львів'ян пригостять хлібом за давніми рецептами

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах