У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж

фото з сайту razommedia.com

фото з сайту razommedia.com

Дозвілля та їжа
12 серпня 2015 12:18

Уже не вперше у Львові активісти організовують тренінгові ігри у форматі "speed dating" ("швидкі побачення"). Поспілкувавшись кілька хвилин, хлопці та дівчата вирішують, із ким би хотіли познайомитися ще ближче. Комусь із учасників по-справжньому щастить знайти "свою" людину.

Особливість знайомства "speed dating" (швидке побачення, бліц-знайомство, експрес-побачення) – короткотривале спілкування із певною кількістю осіб протилежної статі. Вперше вечірка в такому форматі відбулася ще в 1998 році в закладі "Pete's Cafe", який знаходиться в районі мільйонерів Беверлі-Хіллз. Із того часу практика бліц-знайомства стала популярною у всьому світі. Україна та Львів не виняток.

Минулої неділі швидкі побачення проводили у парку імені Івана Франка. У заході брали участь 7 хлопців та 7 дівчат, які почергово спілкуватися між собою протягом 7 хвилин.

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 1

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 2

 

За день до зустрічі організатори ознайомлюють учасників із правилами.

1. Кожен отримує картку з номером та аркуш для нотаток, після чого займає столик із відповідним номером.

2. За сигналом ведучого розпочинається спілкування, яке триває 7 хвилин. Хлопці почергово переходять від однієї учасниці до наступної, аби поспілкуватися з кожною.

3. На шостій хвилині лунає короткий сигнал, аби учасники мали змогу занотувати інформацію про співрозмовника, яка допоможе їм пізніше зробити вибір.

4. На сьомій хвилині лунає довгий сигнал. Хлопці переходять до сусіднього столика (за годинниковою стрілкою), і знову розпочинається спілкування.

5. Порозмовлявши з усіма, кожен учасник обирає трьох, які найбільше сподобалися і з якими він/вона хоче продовжити спілкування. Голосування анонімне, результати опрацьовують та оголошують організатори.

6. Якщо симпатії учасників співпали, вони отримують контакти (номери мобільного телефону) один одного.

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 3

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 4

 

Як зазначають організатори, мета зустрічей "Давай познайомимось" – відновити спрагу до живого спілкування, познайомитись із цікавими людьми, а також удосконалити свої навички комунікації. Основне завдання учасників – добре провести час, відкинути будь-які хвилювання, бути собою. Їм радять спробувати налаштуватися на одну хвилю з партнером: жартувати, усміхатися, обмінюватися цікавим досвідом та враженнями. В ідеалі має виникнути невимушена розмова-діалог, яка приємна як для хлопця, так і для дівчини.

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 5

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 6

Молодь спілкувалася на пропоновані теми:

- про красу: у чому ти її бачиш?

- про натхнення: звідки ти черпаєш сили, щоб творити добро?

- коли стану шеф-кухарем, то що приготую для тебе?

Цього разу співпали аж дві пари, які отримали ваучери на кулінарний майстер-клас, аби познайомитися ближче та перевірити кулінарні вміння один одного. Не обійшлося, на жаль, і без маленьких розчарувань.

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 7

"У мене виникла доволі цікава ситуація. Була взаємна симпатія з цікавою і різносторонньою дівчиною, але для неї я був одним із кількох. У результаті вона вибрала не мене. Ця ситуація викликала змішані емоції. Приємно, що ця дівчина вибрала мене в ТОП-3 із восьми хлопців, але я трохи розчарувався, що не потрапив до її ТОП-1", –ділиться  враженнями Сергій, один із учасників.

Ще одна учасниця наголошує, що спілкування в такому форматі є дуже корисним. "Уперше була на такому заході. Ти знайомишся з людьми, дізнаєшся багато нового: хто чим цікавиться, у кого яке хобі. Визначаєш ті якості, які для тебе є важливими, починаєш розуміти більше себе. Дівчата розкривають своє вміння бути більш жіночними, природними, а хлопці показують рішучість. Опісля мене переповнювали емоції: настільки класно дізнаватись про людей різноманітну інформацію! Ти нічого не втрачаєш, але отримуєш багато корисного", – зауважила  Надія, одна із учасниць.

У Львові пройшли "Швидкі побачення": фоторепортаж фото 8

Координатор ініціативи Ольга Матвійчук нагадує, що такий захід – це, перш за все, тренінгова гра, яка дає можливість удосконалити свої комунікативні навички при знайомстві. Також це майданчик для спілкування. "Ми не шукаємо вам друга чи подругу, ми лише створюємо умови, в яких ви можете такими стати. Ми проводили цей захід лише втретє. До цього пробували експериментувати з форматом. Прагнемо, щоб молодь усвідомлювала свої потреби, із повагою ставилась до потреб інших, брала відповідальність за свою поведінку, була проактивною та не мала бар’єрів у спілкуванні", – каже Ольга Матвійчук.

За її словами, зараз активісти співпрацюють тільки з аудиторією 18-35 років, але почали отримувати телефонні дзвінки від людей старшої вікової категорії. "Модель проведення заходу є відкритою, тож ініціативні львів'яни можуть її використовувати, аби створювати щось подібне", – говорить активістка та пропонує усім, хто хоче у майбутньому взяти участь у бліц-знайомствах, слідкувати за оновленнями facebook-сторінки "То-Ся не зробить".

Участь у заході коштує від 35 гривен

Наступні швидкі побачення у Львові відбудуться 23 серпня

 Всі фото - Сашко Бажайкін. 

Джерело: tvoemisto.tv

 Львів у новинах:

ТОП-10 місць для фотосесій у Львові

Канатна дорога, струмок, монумент Слави та інші "божевільні" ідеї оновлення Парку Культури

Гарячий серпень: які фестивалі та концерти відбудуться у Львові та поряд

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах