Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові

фото з сайту city-adm.lviv.ua

фото з сайту city-adm.lviv.ua

Дозвілля та їжа
03 вересня 2015 16:40

Lviv coffee festival ( На каву до Львова)


Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото

24-27 вересня Львів запрошує гостей та львів’ян відвідати міське свято кави.

"Ми цього року змінили назву фестивалю  і локації його проведення. Фестиваль віднині матиме назву "Lviv coffe festival" і вперше проводитиметься у Палаці Мистецтв та Палаці Потоцького, а також на території між цими двома палацами", - зазначають організатори.

Кавові кіносеанси, баттл баристів, чемпіонат з лате-арт: детальна програма Lviv coffee festival

Вже традиційно на фестивалі оберуть кавових Короля і Королеву, які у кареті проїдуть від Домініканського собору до Палацу Мистецтв у супроводі шанувальників кави.

Традиційно, в рамках фестивалю відбудеться тур кав’ярнями Львова. Львів'яни, гості, кавові Король та Королева вибиратимуть найкращу.

На фестивалі відбудеться кавовий ярмарок, де будуть представлені різні сорти кави і смаколики до напою, презентуватимуть кавове обладнання, навчать культури споживання духмяного напою, проведуть майстер класи по обсмажуванню і приготуванню кавових зерен.

Цьогоріч у рамках свята "На каву до Львова" буде проведено конкурс серед митців - прихильників кавового напою. Обмежень у форматі немає - живопис, фотографія, скульптура, графічний дизайн, концептуальне мистецтво.

Ще одна новинка фестивалю, яка теж вперше відбудеться на святі – 200 тисяч фірмових фестивальних горняток, над дизайном яких вже працюють кращі творці Львова, і фірмовий цукор фестивалю.

А ще поціновувачі кави і любителі, і професіонали з приготування цього напою  зможуть побачити унікальну колекцію кавових горняток різних епох від київського ресторатора і колекціонера. В його приватній збірні їх аж 500.

Новинка цьогорічного Lviv Coffee Festival - "Кубок Юрія Кульчицького", за який змагатимуться барісти-зірки.

Італієць Давіде Берті, чемпіон світу 2015 року з приготування кави у джезві - спеціальний гість LVIV COFFEE FESTIVAL.

Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 1

"Кавова велоМИЛЯ" об’єднає більш ніж 500 велофанів та кавоманів, які у суботу вранці проїдуть старовинними вулицями міста, щоб разом випити ранкової кави.

Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 2

Новинка свята - Cinema Coffee Nights... Подія як для професіоналів кавової індустрії, так і для кавоманів та кавоманок. Щовечора, з 24 по 27 вересня на площі Музейній працюватиме нічний кавовий кінотеатр під відкритим небом. Перегляд фільмів про каву триватиме з 20:00 до 23:00.


Х  Національне свято шоколаду


Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 3

16-18 жовтня у Львівському палаці мистецтв відбудеться X Національне Свято Шоколаду. Відвідувачів чекає різноманіття шоколадних солодощів, майстер-класи від шоколатьє та багато іншого.

1. Відвідати величезний Шоколадний Ярмарок. Протягом трьох днів Свята найкращі виробники шоколаду України представлять свою продукцію. Кожен гість матиме змогу спробувати оригінальні шоколадні напої, придбати "шоколадні" сувеніри та дізнатися більше про шоколад.

2. Помандрувати "Дитячою шоколадною країною" де все зроблено із шоколаду: місто із шоколадними будівлями, залізниця, шоколадні дерева. Крім того кожна дитина зможе сама взяти участь у виготовленні улюблених солодощів.

4. Виготовити іменний шоколадний вагончик, а може й цілий потяг. На IX Національному Святі Шоколаду діятиме справжня шоколадна залізниця, вагончики до потягів якої зможе виготовити кожен охочий. Кожен вагончик можна буде "навантажити" горішками, родзинками, печивом та іншими ласощами. 

5. Придбати шоколадні свічки ручної роботи. Спеціально до Свята "Львівська свічкова мануфактура" виготовить свічки, які за формою, кольором та ароматом нагадуватимуть справжній чорний шоколад. Також відбуватимуться майстер-класи, на яких покажуть і розкажуть як робити свічки. 

 6. Поспостерігати за роботою львівських скульпторів, які майстерно відтворять із шоколаду відомі пам’ятки архітектури Львова. Також ви отримаєте можливість звірити час за шоколадним годинником, зіграти шоколадне весілля та навчитися створювати смачні шоколадні десерти у найкращих шоколатьє Львова.

7. Взяти участь у V Чемпіонаті кондитерів-аматорів "Домашній кондитер" та втілити свої найсміливіші шоколадні ідеї.  До участі запрошуються усі охочі, які створять свої солодкі страви. 

8. Пройти "курс шоколадного оздоровлення". Протягом трьох днів Свята буде нагода пройти шоколадну терапію, смакуючи найрізноманітніші шоколадні солодощі. Вчені довели, що вживання шоколаду піднімає настрій, покращує пам’ять, лікує серце, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру,  і навіть допомагає схуднути… 


Свято сиру і вина


Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 4

Восени у Львові відбудуться  гастрономічні фестини - VI  Свято Сиру і Вина.

23-25 жовтня на площі перед Львівським Палацом Мистецтв протягом трьох днів відбуватиметься ярмарок сирів та вин, працюватиме арт-майстерня.

Вже традиційно у програмі сирно-винного свята - дегустації, кулінарні майстер-класи, музичні виступи, фестивальне караоке, презентація колекції одягу та аксесуарів з винних корків, кінопоказ, дегустація гігантського сирника, сирно-винне караоке, майстер-клас з виготовлення свічок та свічників і, звичайно ж, працюватиме давильня винограду, де приблизно тонну винограду львівські ресторатори і відомі люди чавитимуть ногами.

Два роки тому на Святі Сиру і Вина було започатковано цю традицію виготовлення фестивального вина. Це ідеальний прес, який дозволяє видавити колір зі шкірки винограду, не розчавлюючи кісточки, що додають вину мутності та гіркоти.

Працюватиме і ярмарок, де можна буде придбати сири і вино на різний смак.

Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 5

Традиційно також на Святі сиру і вина відзначать День Сирника. 

Окрім сиру і вина на ярмарку продають рибу, мед, солодощі, органічні продукти. До сиру продають різні сорти хліба – можна купити пшеничний хліб із смаженою цибулею і сиром, із чебрецем, тмином та травами, чорний хліб із висівками, на заквасці, із додатками. Пропонують також ковбасу та сосиски із сиром, солодкі види сиру та десерти на основі козячого сиру із прянощами.

Щодня на Святі Сиру і Вина діятиме шоу-майданчик кухарів. 

На сцені у денній програмі дітям запропонують розваги, фокуси та конкурси від клоунів та акробатів. Спеціально до V Свята Сиру і Вина виготовлять сирні свічки, які за формою, кольором нагадуватимуть справжній сир.

VI Свято сиру і вина стане гарною нагодою більше довідатись про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, побувати на винних дегустаціях та скуштувати найрізноманітніші види сиру і насолодитися вином від кращих виробників.

Вперше у рамках "Свята Сиру і Вина" пройде також спеціалізована виставка Cheese&Wine Expo.

 Вхід на свято сиру і вина - 25 гривень, розповіли VG Львів організатори фестивалю

Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 6

Кава, шоколад, вино: головні гастрономічні фестивалі осені у Львові фото 7

світлини Ольги Швед.

Львів у новинах:

Гід популярними закладами Львова: кав'ярня "Штука"

ТОП-10 місць для фотосесій у Львові

7 гастро-точек во Львове, которые обязательно стоит посетить

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах