Мешканці Львова вимагають від влади припинити знущання над кіньми в місті (відео)

фото з сайту  lv.20minut.ua

фото з сайту lv.20minut.ua

Дозвілля та їжа
08 вересня 2015 10:59

Львів’яни звернулися до влади міста з петицією проти жорстокого поводження з кіньми і про заборону каретного бізнесу.

Про це повідомляє vgolos.com.ua.

Причиною звернення став інцидент, що стався у Львові 6 вересня на проспекті Свободи. За словами свідків, запряжений у карету кінь упав на землю, а його власник замість того, щоби викликати ветеринарів, почав копати тварину, аби та підвелася.

Навколо коня за лічені хвилини зібралося кілька десятків перехожих, які були обурені жорстоким ставленням власника. Люди вимагали не чіпати змучену тварину. За 10 хвилин на місце конфлікту прибули поліцейські, які намагалися втихомирити громадян, які галасували. Врешті-решт кінь підвівся, однак тримався на ногах невпевнено. Його власник запевнив, що замінить травмованого коня на нового. Проте обурені люди вимагали, щоб у Львові взагалі перестали їздити карети.

У своєму зверненні до влади міста активісти пригадали статтю 229 КК України (жорстоке поводження з тваринами), відповідно до якої порушнику загрожує покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 2-х років.

Нагадаємо, що такий випадок жорстокого поводження з тваринами у Львові місцеві мешканці спостерігали ще в 2011 році в центрі Львова, коли в розпал денної спеки  кінь, запряжений у карету для прогулянок містом, упав замертво на асфальт.

Львів у новинах:

У центрі Львова травмований кінь спричинив натовп (Фото, Відео)

Корова на дорозі влаштувала автомобільний корок у Львові (Фото)

Сихівський трамвай: як прокладають у Львові колію для нього (відео)

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах