Хто, чому і за скільки зараз купує квартири у Львові (ціни вересня)

фото: Сергія Криниці

фото: Сергія Криниці

Дозвілля та їжа
09 вересня 2015 10:05

Спеціалісти відзначають, що у Львові збільшився попит на квартири. Часто квартири купують для подальшої оренди чи для студентів.

Орендоване житло у Львові коштує дорого і, щоб не платити великі кошти, батьки купують студентам житло. "Вартість оренди квартири у Львові коштує близько $5000 на рік, тому нерідко батьки купують студентам нерухомість, а через 5 років навчання її продають", - розповів Domik.ua ріелтор по роботі одного з агентств нерухомості Богдан Кужій.


Вартість житла у Львові


Квартири економ-класу

Найбільшим попитом користуються недорогі однокімнатні квартири у центрі міста. "Придбання квартири невеликої площі є менш ризикованим, також менша вартість квартплати та житлово-комунальних послуг", - зазначив спеціаліст.

Купити квартиру у Львові можна мінімум за $32000. Таке житло стандартного планування у нормальному стані пропонують на околиці міста, двокімнатну — за $35000, а трикімнатну — за $45000. Такі квартири частіше продаються в старих панельних будинках.

За словами спеціаліста, у центрі однокімнатних квартир стандартного планування немає, наявні на ринку квартири, наприклад, з входом через балкон або невеликої площі. "На вартість квартири у центрі впливає планування приміщення, її площа та стан будинку. Приміром, у будинку з дерев'яним перекриттям вартість житла значно нижча", - зазначив Богдан Кужій.

Локація

Однокімнатна квартира

Двокімнатна квартира

Трикімнатна квартира

Центр міста

$35000

$50000

$60000

Прицентральні райони

$38000

$45000

$50000

Околиця міста

$32000

$35000

$45000


Квартири бізнес-класу


Житло сегменту "бізнес" представлене тільки у прицентральних районах міста, у центрі продають квартири преміум-класу. Купити квартиру бізнес-класу у новобудові Львова можна мінімум за $60000, за двокімнатну квартиру просять від $70000, а за трикімнатну - $90000 - $95000.

 

Хто, чому і за скільки зараз купує квартири у Львові (ціни вересня) фото


Тенденції ринку


За словами спеціаліста, ціна на квартири за останній місяць знизилась на 1-2%, восени ця тенденція збережеться. "Традиційно восени та взимку попит на квартири невеликий, тому що у цей час незручно робити ремонт. Та й пропозицій в осінньо-зимовий період небагато", - зазначив спеціаліст. Найкращий період для придбання житла — з червня по вересень.

Львів у новинах:

У Львові сьогодні стартує форум видавців: у центрі корок 

Через ДТП у Львові перекинулась поліцейська машина

У Львові відбудеться грандіозний ярмарок взуття  

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах