"Перші 30 хвилин безкоштовно": стали відомі деталі тарифів на муніципальний велопрокат у Львові

фото https://www.facebook.com/nextbike.ukraine

фото https://www.facebook.com/nextbike.ukraine

Дозвілля та їжа
01 жовтня 2015 18:43

Нагадаємо: У Львові в рамках пілотного проекту відкрили перший в Україні муніципальний велопрокат. ФОТО

Німецька компанія NextBike Україна, за сприяння Львівської міської ради, змонтувала перші 5 терміналів системи муніципального велопрокату: на пл. Ринок, біля бізнес-центру "Технопарк" (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Університетська) та Національного університету "Львівська Політехніка" (вул. Чупринки-Бандери). Кожен термінал укомплектовують 10-12 велосипедами.

Це аналогова модель, яка існує практично в усіх європейських містах: автоматична система, яка включає в себе певну кількість станцій, що розташовані по місту і дозволяють людині взяти велосипед в одному місці, поїхати в справах та залишити велосипед в іншій точці прокату. Тобто зробити поїздку у тому напрямку, де існують такі станції.

VG Львів вже розповідав  скільки буде коштувати перший муніципальний велопрокат у Львові  але у наших читачів залишилися запитання, на які дали відповідь представники NextbikeUkraine.

"Зараз ми продовжуємо налагодження систем. Тривають тести обладнання, ПЗ, переклади, адаптація інтерфейсів та інше. Скористатись послугами тимчасово неможливо. 

Хочемо розповісти про тарифну систему у Львові, бо вже маємо багато запитань і як завжди, плітки. Відразу хочемо наголосити - це муніципальний прокат, який має на меті зробити зручним пересування велосипедом на роботу/з роботи, на навчання, в магазин та інш. 

Найвигіднішим тарифом для користувачів є сезонний тариф, або його ще називають річний. Зазвичай сезон триває з початку березня до початку або середини листопада. Але це залежить від погодних умов та розташування певного міста. Коштує сезонний абонемент - 800 грн. Перші 30 хвилин на день безкоштовні. Другі 30 хвилин - 2 гривні, треті 30 хвилин - ще 2 гривні. Далі іде плата за години. Таким чином за 4 гривні ви зможете їздити на роботу та з роботи/навчання, та як бонус мати вранці та ввечері фізичні вправи, які будуть тримати тіло в тонусі.

Для тих, хто не планує користуватись велосипедом на постійній основі, наприклад студенти у літній період, передбачені місячні абонементи. Вартість абонементу 120 гривень. За ці гроші ви маєте так само 30 хвилин на день безкоштовно. Далі 30 хвилин - 4 грн, ще 30 хвилин - 4 грн. Далі плата за години - 50 грн. кожна. 

Для тих, хто не хоче купляти абонементи і хоче скористатись велосипедом 1 - 2 рази є тариф - Pay As You Go. Перші 30 хвилин коштують 50 гривень, далі кожна наступна година 50 гривень". 
 

"Перші 30 хвилин безкоштовно": стали відомі деталі тарифів на муніципальний велопрокат у Львові фото

Львів у новинах:

Велопрокати Львова: адреси, телефони, ціни 

У Львові презентували оновлені карти майбутніх велошляхів

Чи стане Львів вело-столицею України: дослідження 

Велопрокати Львова: адреси, телефони, ціни 

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах