"Добрі фото": відомий фотограф безкоштовно знімає львів’ян

Новина - Дозвілля та їжа - "Добрі фото": відомий фотограф безкоштовно знімає львів’ян

Новина - Дозвілля та їжа - "Добрі фото": відомий фотограф безкоштовно знімає львів’ян

Дозвілля та їжа
13 жовтня 2015 10:30

До Львова приїхав фотограф Сергій Толочко з Нікополя, який створює унікальний проект "Добрі фото" у межах якого хоче зазнимкувати десять тисяч фотознімків абсолютно незнайомих львів’ян та гостей міста. І кожен отримає свій портрет безкоштовно. Як народився проект "Добрі фото" і як на нього відгукнувся Львів говоримо з Сергієм Талочком, пише  lviv-online.com. 

У свої сорок Сергій зробив сотні тисяч кадрів, отримав кілька високих українських нагород, а ще добряче попсував нерви своїм колегам-фотографам з рідного Нікополя. Собі і всім Сергій Талочко довів: фотографія то не лише марнотратне клацання камерою, але й прибутковий бізнес. Як народився проект "Добрі фото" і як на нього відгукнувся Львів говоримо з Сергієм Талочком.

– Як з’явилась ідея “Добрих фото”? Чому саме Львів?
Просто стало цікаво – чи зможу я переконати 10 тисяч людей, зробити їм безкоштовне фото. Я маю величезний досвід у фотографії. Моя діяльність давно перетворилась на бізнес. Тому я захотів вийти на якісно вищий рівень. Насамперед змінити себе і своє сприйняття світу. Чому Львів – бо 10 тисяч львів’ян та гостей міста можуть презентувати всю країну. А ще тут на Староєврейській можна зустріти людей зі всіх усюд – від Єрусалима до Копенгагена.

dobri_3

– Яка суть проекту? Чому саме безкоштовно?
Хочу повернути попит на класичне фото. Ну скажіть – коли ви останній раз ходили з сім’єю в студію, аби зробити хороший сімейний портрет. Україна взагалі переживає занепад фотографії. У нас є якісь поодинокі конкурси, але, навіть, фестивалю фотографії нема. Чому безкоштовно, бо за гроші я вже зробив півмільйона фото. А зараз чому б не використати можливість і своїм проектом повернути людям віру в хороші і безкорисливі вчинки. А ще я карму відробляю, а то в моєму місті мене вважають злісним фотографом, бо кажуть, що мої послуги надто дорогі. Я фотограф-підприємець – роблю все якісно, але відповідно багато і вкладаю в свою справу грошей.

– Чи можна вас запідозрити у хитромудрій рекламі?..
Ну якби я хотів реклами, я б поставив у Львові 3 білборди… Але мені хотілось зробити щось і для себе, і для людей.

– Як люди реагують на "Добрі фото"?
Жахаються! Кажу безкоштовно можна, а вони – а в чому "падвох"… Не вірять…

– Скільки вже зробили фотографій?
1600

У Львові розпочався унікальний проект

– Де і коли вас можна знайти?
Ми тут на Староєврейській, в районі площі Коліївщини, працюємо щоденно, крім понеділка, з 2 до 6 години вечора. В недалекому майбутьному плануємо декілька днів на тиждень працювати на площі Ринок. Зміни розкладу ми зазвичай анонсуємо на нашому сайті та в соцмережах.

– Ваша порада фотопортретистам? Може якийсь таємний прийом?
Багато-багато знімати портретів, досвід – це універсальна порада. Я навчився добре фотографувати лише після 10 тисяч портретів, може, в мене і є якийсь таємний прийом, але я й сам про це не знаю. Насправді з людьми треба просто щиро розмовляти.

dobri_2

Та однією таємницею Сергій Талочко все ж володіє, адже здобуває для свого об’єктиву лише щирі усмішки. Бо кожен, хто сідає до нього в крісло, одразу забуває про свій заздалегідь приготований штучний образ.

Вконтакті 

Львів у новинах:

У Львові вперше покажуть раритетні полотна портретного живопису 

У Львові розшукують 16-річну дівчину

Львів у раритетних світлинах минулого століття (фоторепортаж) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах