Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз коштує

Новина - Дозвілля та їжа - Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз  коштує

Новина - Дозвілля та їжа - Куди їдуть відпочивати львів'яни на Новий рік і Різдво, та скільки це зараз коштує

Дозвілля та їжа
18 листопада 2015 13:51

VG  Львів дізнався про особливості зимових вакацій  і новорічно-різдвяних свят 2015 для львів'ян і скільки коштуватиме цьогоріч такий відпочинок за кордоном.

З 1 грудня у Львові розпочинається  святковий період "українського рамадану". Як жартують галичани - від Романа до Йордана -"українська рамадана".

Читайте також Стало відомо, скільки будемо відпочивати на Новий рік

Уряд затвердив порядок перенесення робочих днів у 2016 році

Куди цього року зібралися на відпочинок львів'яни VG  Львів дізнавався в асистента директора львівської турагенції "Поїхали з нами" Оксани Леуш.

- Пані Оксано,  які напрямки найпопулярніші взимку в період з Нового року до Різдва серед львів' ян?

- Львів 'яни вже багато років не зраджують своїх традицій, обираючи на різдвяні свята стару Європу чи пляжний відпочинок і тепле море.  Та частина мешканців міста, яка обирає пляжний  відпочинок , здебільшого вилітає релаксуватися  до Єгипту: в Хургаду чи в Шарм ель Шейх, тим більше, що зі Львова є прямі авіарейси на ці курорти. Раніше взимку було чимало клієнтів у нас і в Арабські Емірати. Але зараз їх стало менше. Зрештою, все залежить від бюджету туриста - хто і що собі може дозволити.

- Чи не зменшилась, у зв'язку з останніми  трагічними подіями в Єгипті кількість туристів на цей напрямок?

- Ви знаєте, не зменшилась.  Ціни на цей напрямок впали і суттєво, а ось кількість  бажаючих туди летіти - ні. До речі, раджу поспішати з раннім бронюванням. Зараз у нас  до кінця листопада діють дуже хороші знижки і ми пропонуємо відпочинок в трьох і чотирьохзіркових готелях, де справді якість відповідає ціні. Ми в цьому переконались на власному досвіді, бо час від часу  маємо так звані рекламні вильоти на місце, де бачимо все на власні очі і можемо рекомендувати своїм клієнтам реальні місця комфортного відпочинку за доступними цінами.

- Скільки коштує зараз тур до Єгипту на двох осіб?

 Для двох осіб такий тур буде коштувати, починаючи від 724 доларів, хоча раніше він коштував, починаючи від 1300-1400 доларів. Правда, ціни міняються буквально щодня.  Ще півгодини назад цей самий тур коштував лише 524 долари, але уже дорожчий. Тому бронювати путівки треба вже і зараз.

У цю ціну входить авіапереліт, трансфер, харчування в готелі ол інклюзів, медичне страхування.

- Чи змінилось щось у зв'язку з останніми трагічними подіями в Єгипті в обслуговуванні туристів чи літаків на цей напрямок?

-  Дещо і справді змінилось. По-перше, з метою безпеки, рейси авіакомпанії тепер направляють в обхід Синайського півострова. Щоб обмежити доступ сторонніх осіб на борт ПС, авіакоманія відмовилась від послуг прибирання салону ПС в аеропортах Шарм ель Шейх і Хургада, а також від завантаження бортового харчування з аеропортів Єгипту. Харчування замовляють і завантажують в аеропортах України (холодні снек-закуски).

Багаж пасажирів, котрі вилітають до Єгипту,  попередньо запаковують в поліетиленову упаковку, на реєстрації він маркується кольоровою біркою з штампом компанії, яка займається обслуговуванням. Колір бірки для кожного рейсу індивідуальний і визначається безпосередньо перед самим рейсом.

Доступ на борт літака співробітників, що забезпечують наземне обслуговування в аеропортах Єгипту  - максимально обмежений. Після прильоту і зупинки літака на стоянках в аеропортах Шарм ель Шейх та Хургади співробітник авіакомпанії перебуває на повітряному судні і стежить за безпекою наземного обслуговування та контролює завантаження  літака, щоб  туди не потрапили сторонні предмети. Також Служба безпеки авіакомпанії проводить інспекцію в аеропортах Єгипту.

Через нові обставини змінився також і час реєстрації пасажирів на літак. Якщо раніше треба було проходити реєстрацію за дві години, то тепер це треба робити за 3 години.

- З пляжним відпочинком усе зрозуміло, а  як справи з відпочинком у старій добрій Єропі, який  для львів'ян вже звичний і навіть традиційний?

- Це справді так і дуже багато наших земляків воліє святкувати Новий Рік та Різдвяні свята у Європі. Серед європейських турів найпопулярнішими залишаються поїздки в Будапешт, Прагу, Відень, Краків, Братіславу.  

Скільки коштує тур в європейські столиці на свята?

Ціни на відпочинок в стару Європу починаються від 100 євро. Візьмемо для прикладу тур "Три екскурсії - одна мрія" за 105 євро, куди входить поїздка до трьох столиць: Братіслави, Праги і Відня.

У путівку входить: проживання і харчування в готелях - 2-3 зірочки (сніданок), оглядова екскурсія, супровід групи. Доплачувати треба за послуги візового центру - 290 грн, в залежності від візи, та вартість вхідних квитків. Крім цього, необхідно сплатити 35 євро консульський збір. Не оплачують його студенти до 21 року, діти до 18 та пенсіонери.

Але я хочу наголосити, що бронювати тури потрібно вже зараз, а найкраще це було зробити ще в вересні. Наші клієнти, які заздалегідь це зробили, зекономили на путівках не менше 40 доларів. Зараз  ще можна зекономити на турах по 20 доларів. Але ціни ростуть з кожним днем, чим ближче свята, тим дорожче.

Чи спостерігається певний спад попиту на закордонні тури  цього року?

- Я б не сказала. Багато залежить від рентабельності і обставин, тобто від завантаження авіарейсів, від попиту на такий відпочинок. Але сказати в загальному, що є якийсь спад -  не можу. Ті люди, які їздили відпочивати за кордон - їздять і далі, хіба що рідше, замість трьох разів на рік, скажімо, 1-2 рази. Це пов'язано, звичайно, з ростом курсу долара, який вплинув трошки і  на туризм, проте не суттєво.

 Можливо, через ці обставини, все ж таки більшість туристів вибирає ближчі  тури в Карпати?

 Я так не можу сказати. Турів в Карпати львів'яни не купують, бо Карпати близько і хто хоче там відпочити - сам  їде туди і вибирає собі  різновид відпочинку і місце.

А які зараз найпопулярніші українські тури для відпочинку серед мешканців Львова? 

Це, в першу чергу, сиро-винні тури на Закарпаття, термальні тури, набирає популярності  і Кам'янець- Подільський.

 Пані Оксано, чи не почастішали відмови у  відкритті шенгенських віз через війну, чи є якісь нові правила і умови?

- Щодо шенгенських віз, то тут все гаразд. Правда, за умови, якщо людина замовляє і проплачує тур і у неї все в порядку з документами. В крайньому випадку, у нас, останнім часом  не було жодної відмови.

А щодо нових правил, то вони запроваджені ще з червня цього року. Якщо раніше всі документи наших клієнтів на відкриття Шенгену подавала фірма, то з червня кожен потенційний турист має подавати свої документи лише особисто і з відбитками пальців.

Турфірму у Львові можна обрати на свій смак у нашому довіднику за посиланням. 

Львів у новинах:

Коли у Львові буде різдвяний ярмарок у цьому році

На вікенд до Чернівців: що подивитись у місті

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень

Від підземель до дахів: топ кращих екскурсоводів та екскурсій у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах