Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео)

Фото з сайту hotelsbukovel.com

Фото з сайту hotelsbukovel.com

Дозвілля та їжа
21 сiчня 2016 17:26

На  Різдво у місті встановилась справжня зимова погода, яка стала радістю для всіх любителів зимових видів спорту. Адже з'явилась нагода покататися на лижах, санчатах, сноубордах, відпочити в горах. Проте й у Львові та біля нього теж є достатньо місць, де можна повноцінно і активно кататися і насолоджуватись зимовими красотами. Де саме, підкаже VG  Львів.


Парк культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького

Це, мабуть, найпристосованіший парк для катання на санчатах та лижах. У вихідні  сюди приходять містяни разом з дітьми або й цілими сім"ями, щоб покататись і весело провести час. Минулого року тут можна було орендувати санчата, лижі, сноуборди і влаштувати собі справжній рай зимових розваг.  На жаль, у цьому році, такої можливості немає.

Як повідомили VG  Львів у адміністрації парку, відкривати прокат санчат чи лиж підрядникам стало економічно невигідно, адже  ні погоди нема стабільно зимової, ні попиту. Тому пункти прокату санчат і лиж в парку наразі не працюють. Хоча для аматорського катання є всі умови. Треба лишень прийти з власним зимовим спорядженням.


Стрийський парк


Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото

Ось так чарівно взимку у Стрийському парку. Фото з сайту Отзовик

Тут достатньо схилів які годяться для спуску на санях або лижах. Щоправда, вони невеликої протяжності, але для отримання позитиву  дітям вистачає. Більшість з них розташовані в районі озера, де влітку діти і дорослі годують лебедів.


Парк Костюшка


В улюбленому городянами парку є, як мінімум, два місця для катання: це гірка,  яка веде до церкви Святого Юра і центральна алея. Перший варіант для початківців саночників не підійде - гірка крута, з несподіваними поворотами, а от другий - якраз те, що треба.

Головне - нікого не збити з ніг, тому кататися краще трохи в стороні від центральної алеї. Також потрібно вміти управляти саньми, щоб не спровокувати "ДТП" з яким-небудь деревом.


Погулянка


Гірки на Погулянці - одні з найпопулярніших в місті не тільки серед дітей, але й серед дорослих. Велика протяжність деяких з них дає можливість набагато довше насолоджуватися спуском, ніж на інших.


Гірка біля дитячої лікарні 


Не найгірший варіант для катання - гірка біля лісу, недалеко від дитячої лікарні на Пилипа Орлика. Втім, є місця і поряд з лікарнею швидкої допомоги, але там спуски не такі довгі. Хоча для дітей молодшого шкільного віку цілком підійдуть.


Парк біля університету ветеринарної медицини


Улюблене  місце жителів Львова для зимового відпочинку на санях і лижах. Тут можна знайти багато непоганих спусків, катання на яких принесе радість і маленьким спортсменам, і дорослим.

 

Гірка біля Марсового поля

Поруч з Личаківським цвинтарем є підйом з вулиці Мечникова на вулицю Черемшини. Тут також можна непогано покататися з дітьми, а от для дорослих саночників спуск буде занадто пологим. Не кажучи вже про лижників - тут їм робити нічого.


Кайзервальд


На цій горі часто катаються не тільки аматори, а й досвідчені лижники і саночники. Тут є багато спусків - довгих і коротких, з'їхати якими захочуть і діти, і дорослі. Є навіть спеціальні лижні траси.

Варто бути обережними - через популярність місця - взимку є ризик виникнення санно-лижної аварії. Тут же можна покататися і на сноуборді.


Високий замок


У найвідомішому міському парку також є багато гірок, які годяться для спуску на санях або лижах. Головне - вибирати не найжвавіші місця, щоб уникнути зіткнення з містянами, що прогулюються поряд.


Парк "На валах"


У сусідньому парку є непогані умови для катання на санях і лижах - головне, "домовитися" з сусідами.

Також хороші спуски є і трохи далі в бік ЛОДА, але місце занадто жваве, там вдень і вночі снує транспорт. Тому для катання краще вибирати неділю, коли центр міста перекритий, або ж шукати спуски, що не виходять  на вулиці і тротуари.

Читайте також Лижна екіпіровка: де і за скільки придбати на Львівщині

Лижні місця поряд зі Львовом


База "Чарівні озера" або Майдан 


Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 1

 

За 30 км від Львова, біля села Майдан Жовківського району (на перетині  урочищ Майдан і Журі Яворівського національного парку) розташована туристично-рекреаційна база "Чарівні озера". Заповідна зона Розточчя, де вона знаходиться, нагадує знамениті карпатсько - альпійські ландшафти, які дуже подобаються  місцевим і приїжджим любителям  зимових видів спорту.

Відпочинковий комплекс розрахований на 100 осіб. Умови проживання, сервіс і харчування не розкішні, але цілком пристойні. На базі є лише один крісельний підйомник і, відповідно, лише одна траса протяжністю 680 м.

До речі, витяг працює щоденно з 10.00 до 17.00.

Крім цього, на базі можна попаритися в лазні, відпочити в готелі чи котеджах.

Своїми враженнями від відпочинку на базі відвідувачі діляться у соціальних мережах.

Роман Комплікевич: "Сьогодні вперше попали з другом на турбазу. Нам дуже сподобалось, враження просто неймовірні. Траса просто чудова, гарні краєвиди. Але , є один мінус , хотілося б шоб з'явилися камери схову , шоб можна було залишити якісь мінімальні речі. Шановні працівники постарайтеся врахувати то, бо тому що вам буде від цього тільки один великий плюс! Ви вже 3 рік працюєте"

Скільки коштує

Денний абонемент на "Чарівних озерах" коштує 250 грн (у вихідні 330 грн).

Прокат спорядження обійдеться у 100 грн.

Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 2

До послуг відпочивальників - лижна школа,  де година занять  для однієї людини обійдеться в 360 грн, а для групи з 4-5 осіб - 160 грн.

До бази відпочинку можна доїхати зі Львова маршрутним таксі з вул. Куліша за маршрутом Львів–Крехів–Жовква–село Майдан. Доставка груп із залізничного та автовокзалу автобусом. 

Сайт: 

Фейсбук

Вконтакті


Казкова поляна


                                 Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 3

Ця зона відпочинку більше пристосована для новачків або для тих, хто  вперше стає на лижі, щоб навчитися кататися. Про це стверджують і самі відпочивальники, які тут побували.

"Звичайно, близькість до Львова - це великий плюс! Навіть для людей, які катаються добре цікаво просто поїхати повеселитись на природі і попити гарячого вина. Але 200 грн. в день - трішки дорогувато. Рекомендую, в маркетингових цілях, зробити попередній продаж абонементів в інтернеті - за нижчою ціною! або проводити акції чи розіграші знижок в контакті чи фейсбуці" - ділиться враженнями  про відпочинок на базі " Казкова поляна" у соціальних мережах відвідувачка Оля Калиновська.

І дійсно відпочинкова зона ( гірськолижна траса у селі Поляна (Миколаївський район Львівської області) розташована поруч з містом Лева, лише за 32 км. Існує вона вже три роки. Тому любителям лижного спорту  вже встигла полюбитися.

Місця тут мальовничі, але "спартанська“ інфраструктура бази  не всім до душі. Є  тільки медпункт та туалет. Вгамувати голод можна хіба що у наметі-шашличній.

На базі є три траси: лижна на 850 м траса для сноутюбінгу і одна навчальна для новачків.

На великій гірці діти до 12 років катаються безкоштовно".

Графік роботи "Казкова Поляна": з 10 до 17 год. Понеділок - вихідний.

Працює один бугельний підйомник на 700 м та один бебі-ліфт. Щоб піднятися на гору треба буде зачекати в черзі на бугель, не менше 5 хвилин.

Скільки коштує:

Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 4Денний абонемент коштує 140 грн у будні та 180-200 грн у вихідні. Є прокат лиж (50 грн за день).

Тут є можливість покататися ввечері - до 21:00.

Вконтакті

Сайт:                  


                 Борислав база "Буковиця" 


Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 5

 Відкриття у Бориславі на початку січня цього року нового гірськолижного курорту "Буковиця"  (Дрогобицький район Львівської області)  стало ще одним справжнім подарунком для лижників.

Нагадаємо Львівщина тепер має ще один гірськолижний курорт: ціни поки що доступні

Гірськолижний курорт Буковиця знаходиться лише за 5 кілометрів від курортного Трускавця та Східниці та на відстані 96 км. від Львова. Лижних трас на "Буковиці" аж шість -  три траси для новачків, дві - для досвідчених лижників та одна для експертів. Тут є досить серйозний схил довжиною 1050 метрів, на якому можуть вправлятися у катанні на лижах досвідчені майстри. Але є й для новачків траса, довжина якої 250 метрів.

У "Буковиці" є два бугельні підйомники і один мультиліфт.

Скільки коштує

Зима у Львові: де можна покататись на лижах, сноутьюбах та санчатах (фото, відео) фото 6

Вартість за один підйом  у "Буковиці" від 20 грн.

Прокат одного комплекту спорядження коштує 100 грн. Одна година занять з інструктором обійдеться у 270 грн (для великої групи осіб - 170 грн).

Вконтакті

Фейсбук

Сайт: bukovytsia.com.ua.


В тему


Трохи далі від Львова є ще низка місць, де можна покататися на лижах.

Читайте про них у нашому огляді Де покататися на лижах неподалік від Львова

А якщо ви полюбляєте ковзанки вам стане у нагоді наш огляд

 Де і за скільки покататися на ковзанах у Львові (фото)

Читайте також Скільки коштує покататися на лижах в Карпатах

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати  взимку у Карпати

Берегово, Косино, Лумшори: де і за скільки взимку скупатися в гарячих басейнах та чанах

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах