Стало відомо коли у Львові запрацює муніципальний велопрокат

Новина - Дозвілля та їжа - Стало відомо коли у Львові запрацює муніципальний велопрокат

Новина - Дозвілля та їжа - Стало відомо коли у Львові запрацює муніципальний велопрокат

Дозвілля та їжа
15 березня 2016 14:42

Нагадаємо в кінці вересня у Львові відкрився перший в Україні муніципальний велопрокат.

Це аналогова модель, яка існує практично в усіх європейських містах: автоматична система, яка включає в себе певну кількість станцій, що розташовані по місту і дозволяють людині взяти велосипед в одному місці, поїхати в справах та залишити велосипед в іншій точці прокату. Тобто зробити поїздку у тому напрямку, де існують такі станції.

Було встановлено шість станцій у різних точках міста,  але поки що  на вулицях Львова ніхто на бачив велосипедистів на фірмових роверах Nextbike.

Стало відомо коли у Львові запрацює муніципальний велопрокат фото

Спочатку планувалося, що прокат запрацює восени. Потім була анонсована нова дата - 15 березня. Але, у зв'язку с погодними умовами, початок велосипедного сезону знов перенесли.

- На жаль нас дуже підвела погода, тому початок роботи муніципального велопрокату змушені перенести мінімум на тиждень. Якщо буде тепло, тоді вже нічого нас не зупинить і ми почнемо працювати на повну - повідомив VG Львів співвласник  компанії Nextbike Україна Остап Будинкевич.

- Хочемо розповісти про тарифну систему у Львові, бо вже маємо багато запитань і як завжди, плітки. Відразу хочемо наголосити - це муніципальний прокат, який має на меті зробити зручним пересування велосипедом на роботу/з роботи, на навчання, в магазин та інш.

Найвигіднішим тарифом для користувачів є сезонний тариф, або його ще називають річний. Зазвичай сезон триває з початку березня до початку або середини листопада. Але це залежить від погодних умов та розташування певного міста. Коштує сезонний абонемент - 800 грн. Перші 30 хвилин на день безкоштовні. Другі 30 хвилин - 2 гривні, треті 30 хвилин - ще 2 гривні. Далі іде плата за години. Таким чином за 4 гривні ви зможете їздити на роботу та з роботи/навчання, та як бонус мати вранці та ввечері фізичні вправи, які будуть тримати тіло в тонусі.

Для тих, хто не планує користуватись велосипедом на постійній основі, наприклад студенти у літній період, передбачені місячні абонементи. Вартість абонементу 120 гривень. За ці гроші ви маєте так само 30 хвилин на день безкоштовно. Далі 30 хвилин - 4 грн, ще 30 хвилин - 4 грн. Далі плата за години - 50 грн. кожна.

Для тих, хто не хоче купляти абонементи і хоче скористатись велосипедом 1 - 2 рази є тариф - Pay As You Go. Перші 30 хвилин коштують 50 гривень, далі кожна наступна година 50 гривень".

Львів у новинах: 

Муніципальний прокат у Львові виявився не готовим до гривні

У Львові видали посібник велосипедиста

Велопрокати Львова: адреси, телефони, ціни 

ТОП 6 речей, у яких Львів став першим в Україні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах