На площі Музейній виставлять півсотні авторських писанок

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Дозвілля та їжа
05 квiтня 2016 11:27

У рамках відзначення Великодня у Львові відбудеться VІ Фестиваль Писанок.

На площі Музейній біля Домініканського собору 15 квітня 2016 року просто неба відкриють Галерею мистецьких писанок, де буде презентовано близько півсотні авторських писанок. Експозиція триватиме до 8 травня 2016 року.

 "Фестиваль писанок - це своєрідний арт-проект, у рамках якого відомі митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі писанки, Кожна робота – це ідея, мрія та історія. Крім того, щороку у рамках Фестивалю писанок ми проводимо благодійну акцію "Добра справа", у рамках якої збираємо кошти, щоб допомогти тим, хто справді цього потребує",- зазначає організатор Фестивалю Писанок у Львові Андрій Сидор.

Так, цього року збір коштів буде відбуватися з метою допомогти І дитячому відділенню ЛОДКЛ ОХМАТДИТ. Тож кошти за участь у майстер-класах  у Великодній арт-майстерні, від продажу свічок–писанок у Львівській свічковій мануфактурі та мистецьких писанок з Галереї писанок в період з 15 квітня до 8 травня  буде скеровано на "Добру справу".

Щороку у Галереї писанок поряд із півметровими мистецькими писанками екпонуються також і  особливі писанкові арт-об’єкти. Так, минулого року це була триметрова писанка, яка поєднувала у собі ткані та дерев’яні елементи. 

Цього року основних мистецьких об'єктів буде два - квіткова писанка та писанка – вказівник. Квіткова писанка буде створена із використанням трави та сезонних квітів. Така писанка стане окрасою не тільки Галереї мистецьких писанок, а й усього міста.

Писанка-вказівник показуватиме напрямки та відстані до більшості музеїв Львова. Символічно, що такий вказівник встановлять саме на площі Музейній.

У рамках Фестивалю писанок також діятиме  і Великодня арт-майстерня, у якій і діток і дорослих навчатимуть як розписувати писанки, розкажуть про значення символів та кольорів. Цікавими будуть й майстер-класи від Львівської свічкової Мануфактури зі створення свічок-писанок.

Сайт фестивалю

На площі Музейній виставлять півсотні авторських писанок фотоЛьвів у новинах:

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Гарячий квітень у Львові: Не ангели, Джамала, PUR:PUR та інші

Вело-пікнік, свято бороди та кавуновий фест: як розважатимуть у Парку культури

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах