Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень

фото з сайту www.love-tur.com

фото з сайту www.love-tur.com

Дозвілля та їжа
20 квiтня 2016 12:20

Цього року травневі свята і Великдень співпали. Тому посадити картоплю на травневі вже не вдасться, бо треба готуватися до Великодня. Традиційно на Галичині Великдень святкують вдома, в родині і якщо навіть і їдуть кудись, то переважно до родичів на село. Про це добре знають навіть місцеві туроператори, тому особливого ажіотажу з путівками на такі свята не буває.

Як відпочиваємо на травневі свята 2016 та Великдень в Україні 

Менеджер турфірми "Пасат" Кожушко Мар'яна: Великдень більшість львів'ян святкує вдома, це вже традиційно. Головне піти до церкви, посвятити паски і святкувати в колі сім'ї. Тому ніякого ажіотажу щодо поїздок у такі дні нема. Виїжджають на відпочинок хіба що переселенці чи невелика кількість містян, та й то недалеко і у одноденні чи дводенні тури. Найпопулярніші, звичайно, ж Закарпаття, релігійні тури в Почаїв, Кременець, Борислав.

Вартість одноденних турів  на ці напрямки від  250-300 гривень. 2-3 денні тури коштуватимуть не більше 600-700 гривень та й то ціни  у зв'язку з святами ми вже трошки підняли. Путівки є, купити їх можна без проблем.

У теплі краї теж можна купити путівки. Купують тури найчастіше в Туреччину  і Єгипет.

Ціна залежить від того, що ви собі обираєте: клас готелю, комфорт і т.д. Середні ціни починаються від 300 доларів на особу за тиждень. 

Як будуть святкувати львіа'яни три вихідних дні на Великдень, VG Львів дізнавався безпосередньо у них самих:


Поп-рок співачка Зоряна:


Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень фото

- Для мене Пасха і Різдво - це традиційно сімейні свята, які я проводжу з родиною. Для мене це ще одна  нагода побути з рідними і відсвяткувати  велике свято Христового Воскресіння. Адже з часом просто розумієш, що сім'я, батьки, родичі - це найважливіше в житті. І їх не замінять ні кар'єра, ні що інше. Тому і цього року я не думаю міняти нічого у своєму графіку вихідних днів і зібратися, як і завжди, з сім'єю та родичами, щоб побути в колі  найрідніших людей.


Мар'яна Савка, письменниця


Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень фото 1

-Травневі вихідні проведу з сім'єю - спочатку до мене приїжджає рідня з Бережанщини, а потім, напевне, я поїду до них в гості. Свята пройдуть дуже традиційно - приготування страв, відпочинок, шашлики, але й без миття вікон не обійдеться. Найбільше свято Великдень сьогодні випадає на перше травня. Це буде перший свідомий Великдень для мого сина, перший кошик, який він піде святити - Северину рік і два місяці.  Минулого року він був зовсім крихітний, а тепер вже справжній козак. Звичайно, відвідаємо і Шевченківський гай разом із сім'єю.


Христина Пархуць, заступник директора Парку культури та відпочинку


Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень фото 2

-Будемо на роботі - адже повинні забезпечувати гарний відпочинок для львів'ян під час травневих свят. Робота в нас приємна - ця праця сама, як відпочинок.  В ці дні у нас буде проходити Свято їжі та проект "Твоя історія в парку" - люди залишать свої історії, які відбувались з ними в нашому парку та фото, а згодом з допомогою голосування в Інтернеті ми оберемо десять найкращих. Ці історії з'являться на паркових деревах, щоб відвідувачі могли надихатись ними навесні, тим паче День міста приурочений історіям Львова. Якщо буде кілька вільних хвилин чи годин, то й сама візьму участь у святах чи покатаюсь на атракціонах.


Назар Савко, співак, керівник студії "Джерело", популярний телеведучий:


Куди поїдуть відпочивати львів'яни на травневі свята та Великдень фото 3В нас давня традиція святкувати травневі свята в родинному колі: до нас завжди приїжджають родичі з Чернівців по маминій лінії.  Чернівці - це Батьківщина моєї мами, співачки Марії Ісак (солістка ансамблю "Смерічка"), славетних Василя Зінкевича, Назарія Яремчука, Івана Миколайчука. Звичайно, йдемо в Шевченківський гай - це для нас святе місце, де можна подивитись не лише архітектуру, але й зустріти колег і поспівати. Цього року співати будемо всією сім'єю.

Також в травні мене чекають і концерти - влаштовуємо виступ для делегації з Польщі, яка приїжджає якраз на травневі свята, а після цього я їду на гастролі по Західній Польщі. До речі, мою пісню "Ти просто слухай" вже переклали на польську мову, і дехто каже, що польский варіант навіть кращий за оригінал. Взагалі ця пісня звучить вже на чотирьох мовах - українській, білоруській, польській та англійській. Виступати будуть і мої вихованці зі студії "Джерело" на Погулянці. Травневі свята мають для мене особливе значення, це більше, ніж свята. Я взагалі люблю цей місяць, бо я сам - травневий. Травень в моєму життя уособлює щось нове, переходи в житті та творчі миті, дає поштовх до нових звершень.

Львів у новинах:

Великдень в Гаю, Обливаний понеділок та парад: як Львів святкуватиме своє 760-річчя

Львів'янину на замітку: де можна посмажити шашлики і не нарватися на штраф

Відпочиваємо активно: куди поїхати зі Львова на вихідні

Вело-пікнік, свято бороди та кавуновий фест: як розважатимуть у Парку культури

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах