На пляжах озера Задорожнього знову виросли паркани (аерозйомка)

фото з сайту ua-travel.info

фото з сайту ua-travel.info

Дозвілля та їжа
20 квiтня 2016 16:32

Озеро Задорожнє поблизу Миколаєва на Львівщині знову відгородили від людей. Тут відновили паркани, незважаючи на те, що півроку тому громадські активісти зруйнували усі перешкоди для відпочивальників.

Підприємці загородили пляжі високими парканами. Щоправда, вздовж лінії берега тут можна пройти, але вхід усюди платний. Зараз робітники зводять ще один.

"Межі були біля води, ми відступили. Нам господар так сказав, там вже буде прохід до води. Так просто можна зайти", розповіли вони.

З іншого берега власники трьох дач загородили свої маєтки до самої води. І, аби ніхто не ходив, насадили колючий живопліт.

Проте, за законодавством України, у прибережній смузі має бути вільний доступ для людей. "24 канал" вирішив подивитись, як виглядає озеро Задорожнє з висоти пташиного польоту. 

Журналісти "24 каналу" повідомили у поліцію про порушення. Правоохоронці оглянули свіжо збудовані огорожі і склали протокол про порушення, аби звернутися до суду.

"За даним фактом було здійснено виїзд, проведено огляд місця події. Будуть відправлятись листи-реагування у органи місцевого самоврядування і проводитись перевірка",  розповіла слідчий Миколаївського відділення поліції Ірина Охапська.

У сусідній Демнянській сільській раді кажуть, що не знають усіх меж села. Тут готують його генеральний план. Тоді чітко буде видно, де чиї землі.

"Звичайно, що вони (дачники) не мали права будувати, звичайно. Але я не можу назвати вам кожну людину, тому що треба дивитися. Можливо, приймалося рішення і їм надали землю або в оренду, або в тимчасове користування. Всі земельні питання у нас в селі будуть розглядати тільки після того, як ми будемо мати генеральний план",  зазначила староста Демнянської сільської ради Галина Федорчак.

Громадські активісти кажуть, що тримають під контролем ситуацію біля Задорожнього. І якщо підприємці готові йти на поступки, то власники маєтків не готові до співпраці.

"Ми вже чули і безпосередньо подавали вже на "Варту 1" фотографії , що є забудови до самого озера. Мала би зібратись комісія, яка зараз слідкує за тим, і ми маємо туди поїхати для контролю", зазначив керівник "Варти 1", активіст Ігор Зінкевич.

Активісти обіцяють найближчим часом навідатись до водойми і не лише для відпочинку.

Нагадаємо, у серпні 205 року львівські активісти разом із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою поїхали на озеро Задорожне (Миколаївський район), аби проінспектувати територію довкола водойми, в результаті понищили кілька цегляних та бетонних парканів, які закривали доступ до озера. Однак повністю огорожу так і не демонтували.

Львів у новинах:

Сухий фонтан, кольорова плитка, вмощене освітлення: якою буде площа Митна

Громадські простори Львова: чому незадоволені містяни?

У Львові з'явиться сквер з тренажерами та баскетбольним майданчиком: де саме

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах